Nieuwjaarsfestival 2017 in Groningen

Foto: De Redactie

Vandaag op Nieuwjaarsdag vindt het Nieuwjaarsfestival 2017 plaats in MartiniPlaza. Een gezellig feest voor Stadjers, jong en oud met een gevarieerd programma, gratis naar de kermis en de Nieuwjaarstoespraak door Burgemeester Peter den Oudsten.

Amusement, een breed muzikaal programma en een culturele proeverij staan op het programma.

Het festival begint om 16.00 uur met een gratis bezoek aan de indoor kermis. Alle bezoekers ontvangen een ‘strippenkaart’ voor een gratis ritje in alle attracties.

Twee uur later vanaf 18.00 uur kunnen de liefhebbers van jazz en klassieke muziek genieten van een gevarieerd programma tot 20.00 uur.

Nieuwjaarsspeech

Om 20.00 uur geeft burgemeester Peter den Oudsten een Nieuwjaarsspeech op het hoofdpodium in de Middenhal. Hierbij is ook een doventolk aanwezig. Hierna wordt volgens de traditie gezamenlijk het ‘Grönnens Laid’ ingezet onder leiding van het Noordpoolorkest en diverse artiesten.

Liefhebbers van culturele activiteiten kunnen vanaf 20.30 uur hun hart ophalen in diverse zalen met optredens van muzikale Stadjers, waaronder singer songwriters, studenten van het Prins Claus Conservatorium, Vrijdag. Ook zijn er optredens van verschillende culturele instellingen zoals Club Guy en Roni en het jongeren theater De Steeg.

Dans

Na afloop van het programma van Het Noordpoolorkest kan gedanst worden bij de muziek van een DJ in de Middenhal. Diverse bands spelen in de Springerzaal van 20.30 tot 00.00 uur.

Hapjes en drankjes

De catering wordt verzorgd door MartiniPlaza en diverse partners. Een scala aan hapjes en drankjes wordt vanuit foodtrucks geboden. Hiervoor zijn muntjes verkrijgbaar in de MartiniPlaza voor 2,50 euro per stuk.

De entree en de parkeergarage zijn gratis, evenals de entree voor de kermis, die geopend is van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Het Nieuwjaarsfestival 2017 eindigt om 24.00 uur.

Voor meer informatie en de programmering: nieuwjaarsfestivalgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen