Gevarieerd stedelijk woongebied op EnCeHa-terrein

Een gevarieerd stedelijk woongebied met ongeveer 180 woningen en appartementen wordt gecreëerd op het voormalige EnCeHA-terrein in Groningen.

De gemeente Groningen en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers hebben een exploitatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van het voormalig EnCeHa-terrein.

Het 2,5 hectare grote EnCeHa-terrein, een voormalig fabrieksterrein ligt aan de rand van de Zeeheldenbuurt.

Structuurplan

Van Omme & De Groot, eigenaar van de grond, heeft samen met architect AAS Groningen, MD Landschapsarchitecten en ontwikkelaar Mensenborgh een structuurplan gepresenteerd. wordt een gevarieerd stedelijk woongebied met circa 180 grondgebonden woningen en appartementen, zowel huur als koop.

Huisvestingsvraagstuk

Met de ontwikkeling van het EnCeHa-terrein levert Van Omme & De Groot een actieve bijdrage aan het urgente huisvestingsvraagstuk in de stad Groningen.

‘We zien een stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardig wonen in de stad. Het EnCeHa-terrein ligt op een uitstekende plek, strategisch tussen de binnenstad en de ontsluitingswegen in en bovendien direct naast het in de komende jaren te ontwikkelen Suikerunieterrein. De omvang van het EnCeHa-terrein en de ligging hiervan aan het Hoendiep maken het mogelijk om hier een aantrekkelijk woongebied met een sterke eigen identiteit te ontwikkelen’ aldus Marco Dijkshoorn van Van Omme & De Groot.

Wethouder Roeland van der Schaaf is blij met de ontwikkeling: ‘Ik ben er trots op dat de verschillende bouwplannen in Groningen steeds beter op stoom raken. Dit plan is daar zeker één van. Samen met de ontwikkeling van het Suikerunieterrein is dit een enorme impuls voor de westkant van de stad.’

Direct in het nieuwe jaar worden de omwonenden inhoudelijk geïnformeerd over de voorgenomen plannen. Hierna zal het Uitwerkingsplan in procedure worden gebracht.

De verwachting is dat de eerste woningen in het najaar van 2017 in verkoop zullen gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden