Extra veel zomeractiviteiten en uitjes via Stadjerspas

Foto: Archief De Redactie

Voor houders van de Stadjerspas zijn er deze zomer veel leuke activiteiten en uitjes. Het aanbod is volgens de gemeente na twee stille corona-zomers extra groot en divers.

Toppers van de lijst zijn de uitjes naar Walibi Holland en Slagharen. Gedurende de zomervakantie rijdt er wekelijks een bus naar zowel Walibi als naar Slagharen. Per keer kunnen er 50 personen mee, in totaal 600.

Andere hoogtepunten zijn een dagje Schiermonnikoog (met bus en boot vanaf het station in Groningen uit en thuis) en voor de jeugd zeil- en surflessen, het Taartrovers Film Festival, Vlottendorp en Timmerdorp. Voor ouderen is er een dagje op stap met de kleinkinderen. De Stadjerspas biedt ook een dagje Schiermonnikoog aan; met bus en boot vanaf het station in Groningen uit en thuis.

Steeds meer ondernemers weten de Stadjerspas goed te vinden en dragen bij door sponsoring van de uitjes met geld en lunchpakketten. Wethouder Eelco Eikenaar: ‘ik ben blij met het aanbod dat er nu ligt, na twee jaar corona, kunnen we een gevarieerd programma aanbieden met mooie zomeractiviteiten met voor ieder wat wils. Ik hoop dat er volop gebruik van wordt gemaakt!’

Vlottendorp

Voor de jeugd staan er ook veel activiteiten op het programma. Zo kunnen kinderen tussen 7 en 17 jaar zeil- en surflessen krijgen op het Woldmeer bij Meerstad. Aan het eind van de week krijgen ze een diploma. Voor kinderen tussen 3 en 12 jaar is er op
3 september in de Hortus Haren het Kinderfestival Haren met activiteiten in kunst, cultuur, muziek, theater, natuur, techniek, sport en bewegen. Op het Taartrovers Film Festival leren kinderen op een nieuwe manier kijken naar de wereld met film, licht, beweging en luisterboeken. Tijdens Vlottendorp maken kinderen hun eigen vlot waarmee ze het water op gaan en meedoen aan Timmerdorp is al een hoogtepunt op zich. Ouderen met een Stadjerspas kunnen met de kleinkinderen naar het Speulparadies in Beerta.

Bedrijfsleven

De zomeruitjes worden mede mogelijk gemaakt door een duurzame aanbieder op de Stadjerspas – BuenoTelecom. Jaarlijks organiseert deze aanbieder een golftoernooi waarvan de opbrengst ingezet wordt voor de zomeruitjes van de Stadjerspas. Vanuit de Omarm Groningen Challenge hebben ondernemers van onder andere twaalf hotels met de Maripaan Groep in de stad aangeboden 600 lunchpakketten te verzorgen voor de 12 reisjes naar de pretparken.

Het volledige aanbod van zomeractiviteiten staat op de website www.stadjerspas.nl.

 

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen