Koninklijke onderscheiding voor Peter Rutgers

Foto: © Marinus Hillenga van Studio SpinLink

Peter Rutgers ontving donderdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Koen Schuiling. De uitreiking vond plaats tijdens het afscheid van de heer Rutgers als directeur van WerkPro.

“Peter Rutgers heeft voor veel inwoners van onze stad iets onbetaalbaars gedaan: hij gaf ze perspectief en hun zelfvertrouwen terug”, aldus burgemeester Koen Schuiling. “Uit dat werk spreekt een diepe betrokkenheid bij mensen die hulp nodig hebben om mee te kunnen doen. Rutgers had oog voor hen en zocht naar mogelijkheden om iets voor hen te kunnen betekenen. Of dat nou ging om werk, om scholing, om opvang of om huisvesting”.

De heer Rutgers is met een klein werkgelegenheidsproject in de Korrewegwijk begonnen en heeft in ruim 35 jaar de stichting WerkPro ontwikkeld en uitgebouwd. Bij de stichting werken 250 personen en elk jaar worden er meer dan 2000 deelnemers in traject genomen verdeeld over meer dan 40 werkgelegenheids- en dagbestedingsprojecten in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Daarmee heeft Rutgers een erg belangrijke bijdrage geleverd aan het bieden van kansen aan mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Daarnaast is er belangrijke maatschappelijke dienstverlening ontstaan: voor de groep dak- en thuislozen, op het gebied van kringloop en duurzaamheid, ondersteuning van wijk- en dorpscentra, fietsbeheer en stallingen, het in stand houden van recreatief/historische plekken zoals de Borg Ewsum in Middelstum en de Heemtuin in Muntendam. Tijdens de coronapandemie heeft de heer Rutgers zelf met de deelnemers in de groenvoorziening van borg Ewsum gewerkt.

De heer Rutgers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen