Jongerenruimte Haren opent dinsdag de deuren

Foto: via Gemeente Groningen

Deze dinsdag opent de nieuwe jongerenruimte Haren. Een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen ontwikkelen, maar ook terecht kunnen met hun alledaagse vragen, meldt de gemeente.

Al langere tijd is het jongerenwerk van WIJ-Haren bezig met het realiseren van een plek waar kinderen en jongeren in het gebied Haren terecht kunnen. De jongerenwerkers zijn met de beheerders van buurthuis Mellenshorst in gesprek gegaan om te kijken of het voormalige jeugdhonk hiervoor een goede locatie was.

De nieuwe jongerenruimte is dinsdag tussen 15.00 uur en 20.00 uur te bezichtigen. Ook kan kennisgemaakt worden met de jongerenwerkers. In eerste instantie is de jongerenruimte twee dagen in de week geopend, op dinsdag en donderdag van 13.00 uur 21.00 uur. Tijdens deze uren zijn er altijd jongerenwerkers aanwezig.

Activiteiten

Samen met jongeren en inwoners wil het jongerenwerk een programma met activiteiten opstellen. Dit zou bijvoorbeeld een club voor kinderen van 6-10 jaar kunnen zijn die elke dinsdag een creatieve activiteit krijgen aangeboden. Voor sommige activiteiten zijn ook vrijwilligers nodig. Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven tijdens de opening of via onderstaande gegevens van het Jongerenwerk. Voor jongeren vanaf 12 jaar, komt er een vast moment dat zij met hun vrienden bijvoorbeeld een avond kunnen langskomen. Gamen, tafeltennis, darten of gewoon even relaxen. Dit alles is mogelijk in de jongerenruimte.

Pakkende naam

Ook is men op zoek naar een pakkende naam. Voorstellen daarvoor kan men doen in de ideeënbus die bij de ingang staat, evenals alle andere ideeën voor activiteiten. Via social media zullen er regelmatig activiteiten bekend worden gemaakt.

Jongerenwerk Haren

Mensen met vragen, of die in contact willen komen met het jongerenwerk kunnen contact opnemen via Jongerenwerk Haren, Steff Benes, mail of bel: 06-2137 9344.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen