Gemeente zoekt nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester van Groningen

Foto: © Henk Tammens

De gemeente Groningen is op zoek naar nieuwe opvolgers van kinderburgemeester Samuel en loco-kinderburgemeester Jairo. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de gemeente Groningen kunnen zich tot en met 24 mei 2022 aanmelden.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.

De kinderburgemeester krijgt representatieve taken, zoals het ontvangen van Sinterklaas en het be√ędigen van de politiekids. De loco-kinderburgemeester vervangt de kinderburgemeester wanneer deze niet kan. Ook mag de kinderburgemeester zelf een activiteit organiseren om zo zijn of haar verkiezingsbelofte waar te maken.

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in Groningen kunnen zich door middel van een vlog aanmelden als kandidaat. Het is voor de periode september 2022 tot en met augustus 2023.

Meer informatie staat op de website gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester. Daar leggen Samuel, Jairo en burgemeester Schuiling in een filmpje uit hoe dit werkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen