Zes culturele ondernemers ontvangen coronasteun

Foto: Archief De Redactie

Zes culturele ondernemers ontvangen opnieuw coronasteun van de gemeente Groningen. Hoewel versoepelingen in zicht zijn, heeft de coronapandemie de Groningse cultuursector zwaar geraakt, meldt de gemeente.

In maart dit jaar stelde de gemeente het tweede steunpakket voor de culturele sector vast met een totaalbudget van
3,6 miljoen euro. Daarmee worden culturele instellingen, ondernemers, zzp’ers en amateurkunst-verenigingen ondersteund omdat zij een belangrijke rol spelen in onze gemeente voor inwoners en bezoekers.

Het college heeft besloten alle zes ondernemers die een aanvraag indienden coronasteun te verlenen om hun coronaschade te compenseren over vorig jaar en dit jaar. EM2, het MON, OOST, Paradigm, het Viadukt en de Wolkenfabriek ontvangen in totaal 277 duizend euro.

‘Deze ondernemers zijn van grote waarde voor Groningen als aantrekkelijke en bruisende stad. Ze spelen een rol in het evenementenaanbod, in het aanbieden van oefenruimte en het zijn laagdrempelige podia voor talloze bands en DJ’s. Normaal gesproken hebben zij geen subsidie nodig, maar door de coronacrisis zijn ook hun inkomsten opgedroogd. We willen graag dit soort functies voor de stad behouden’, aldus wethouder cultuur en economie Paul de Rook.

Omdat er nog geld in het Noodfonds zit, is er nog financiële ruimte voor het ondersteunen van culturele activiteiten van instellingen, waarvoor extra culturele zzp’ers worden aangetrokken. Ook maakt het college nog 150 duizend euro vrij voor een nieuwe ronde van het snelloket bij de Kunstraad.

De gemeente verwacht in het najaar van 2021 weer met een steunpakket voor kunst en cultuur te komen, dat ook gericht zal zijn op herstel en weerbaarheid van de Groningse cultuursector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen