Voorjaarscampagne over textiel en tuinafval gestart

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen is een voorjaarscampagne gestart over textiel en tuinafval. Hierin staan vragen over afvalscheiding centraal.

De gemeente Groningen lanceert juist in deze periode een campagne om inwoners te helpen slim met hun oude kleding en tuinafval om te gaan. Het voorjaar is voor velen hét moment om de tuin eens flink onder handen te nemen. Maar ook het moment om juist de kledingkast op te ruimen. Winterkleren eruit, zomerkleren erin.

Misverstanden

Zo weten veel mensen bijvoorbeeld niet dat ze textiel, net als papier, aan de weg kunnen zetten op aangegeven dagen. En dat kapotte kleding ook kan worden ingeleverd. Daar worden weer nieuwe producten van gemaakt.

Bij tuinafval is het zo dat inwoners van de gemeente Groningen, onder bepaalde voorwaarden een groene container kunnen aanvragen. Oók als ze zijn aangesloten op het netwerk van ondergrondse containers. Daarvan zijn veel inwoners niet op de hoogte.

Campagne gericht op doen

De campagne is bedoeld om mensen bewust te maken van de waarde van hun afval, maar vooral om ze op weg te helpen met de dingen die ze daadwerkelijk kunnen doen. Op dit moment zegt slechts 57 procent van de mensen altijd textiel te scheiden, dus hier valt nog een grote winst te halen. Het doel is de hoeveelheid restafval terug te dringen en dat er zoveel mogelijk grondstoffen worden hergebruikt.

Kijk voor meer informatie: haalallesuitjeafval.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen