De Wijert geselecteerd voor proeftuin aardgasvrije wijk

Foto: Archief De Redactie

De Groningse wijk De Wijert is door de Rijksoverheid geselecteerd als proeftuin aardgasvrije wijken. De gemeente Groningen krijgt hiervoor vier miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naast de proeftuin in de wijken Paddepoel en Selwerd, gaat de gemeente nu met het noordelijk deel van De Wijert aan de slag.

Wethouder Energietransitie Philip Broeksma: “Deze proeftuin is een erkenning van het ministerie voor Groningen als koploper in het aardgasvrij maken van wijken.” Met de vier miljoen euro van het Rijk kan het voorwerk gedaan worden zodat de daadwerkelijke aansluitingen op het warmtenet straks sneller kunnen plaatsvinden. Het gaat om 747 woningen en 17 bedrijfsgebouwen ten noorden van de Van Iddekingeweg. De aanleg van een warmtenet in De Wijert staat na 2030 gepland.

Programma Aardgasvrije Wijken

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft van 71 gemeenten een plan ontvangen voor deelname aan de tweede ronde van het Programma Aardgasvrije Wijken. Het doel is om meer gemeenten de gelegenheid te geven ervaring op te doen met het aardgasvrij maken van wijken en van elkaar te leren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden