Park Meerstad opent met mega kunstexpositie “Kunst is mijn natuur”

Foto: Gemeente Groningen

Met de expositie onder de noemer ‘Kunst is mijn natuur’ opent vrijdag Park Meerstad, het grootste openbare landkunstpark van Nederland.

85 kunstenaars exposeren in Park Meerstad ter ere van de opening van het landkunstproject. De expositie, waarbij ongeveer 130 kunstwerken geëxposeerd worden zijn speciaal gecreëerd voor de gelegenheid.

De grootte van het landkunstproject Park Meerstad is 10 hectare. De canvassen, van klassiek schilderwerk, fotografie tot graffiti en alles daar tussenin, hangen verspreid door het park.

Park Meerstad

Beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en LAOS Landschapsarchitetuur ontwierpen het park. Het resultaat is een groen en glooiend kunstwerk met een groot speelveld, bloemrijke groene heuvels, talrijke grassoorten en bomen en een natuurlijke speelplaats met kabelbaan. Het bijbehorende strand krijgt vanaf 2021 haar eigen horeca.

De oproep voor de expositie ‘Kunst is mijn natuur’ werd aangejaagd met de hulp van stadsdichter Renee Luth, dichter Myron Hamming, tekstschrijver Roelie Vuitton en celliste Judith Groen. Er zijn unieke gedichten geschreven voor het thema.

De tentoonstelling duurt tot en met zondag 27 september en is aan de Vossenburglaan.

Kijk voor meer informatie: www.parkmeerstad.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden