NonFiction Photo Festival Groningen

Foto: De Redactie

Het NonFiction Photo Festival is terug voor een tweede ronde! De wereldberoemde World Press Photo Exhibition toont hier de ‘verhalen die verteld moeten worden’. Kleurrijke portretten, aangrijpende documentaireseries en indrukwekkende natuurfotografie zijn van 12 november t/m 5 december te zien in de Synagoge aan de Folkingestraat 60 in Groningen.

De vraagstukken die in de World Press Photo Exhibition aan de orde komen, krijgen een lokaal antwoord: een tentoonstelling over fair fashion. Deze groepstentoonstelling toont visuele verhalen uit Nederland met een oplossingsgerichte aanpak en onderzoekt hoe fast fashion duurzamer kan worden. Naast de tentoonstellingen biedt het Academy programma rondleidingen en lezingen over fotografie en de verhalen achter de foto’s.

De winnaar van de ‘World Press Photo of the Year’ is Mad Nissen uit Denemarken met de foto ‘First Embrace’. Na maanden zonder contact in een land dat geteisterd wordt door de Covid-pandemie, toont dit theatrale portret twee mensen die elkaar omhelzen. Het plastic folie dat hen scheidt is gedrapeerd als engelenvleugels. Een ander indrukwekkend visueel verhaal toont de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten, met een symbolische confrontatie tussen twee demonstranten temidden van de beeldenstorm in Washington DC.

Openingstijden

maandag tot en met woensdag: 10.00 – 18.00 uur;
donderdag en vrijdag: 10.00 – 21.00 uur;
zaterdag en zondag: 10.00 – 18.00 uur;
zaterdag 21 nov: 14.00 – 18.00 uur.

De tentoonstelling en de evenementen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Tickets zijn vanaf oktober verkrijgbaar via www.nonfictionphoto.nl

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden