Eindexamententoonstelling Headliners van Academie Minerva

jun 22 2018, 16:40 Evenementen in Groningen
headliners
Academie Minerva, Hanzehogeschool Groninge presenteert van zaterdag 23 juni tot en met donderdag 28 juni het werk van eindexamenstudenten van de bacheloropleidingen Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en de masterstudenten van het Frank Mohr Institute.
De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 23 juni om 14.00 uur op het voormalig Suikerunieterrein.

Headliners

Terug in het karakteristieke pand van de voormalige Suikerfabriek toont Academie Minerva 150 afstuderende bachelor- en masterstudenten. Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, vormgevers en docenten. Hun kracht is terug te zien in deze eindexamententoonstelling, genaamd Headliners.
Iedere student laat zien hoe hij of zij zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, niet over de gebaande paden, maar ieder langs een eigen weg. De studenten zoeken naar de randen van het gangbare en disciplines vermengen zich. Het maken is daarbij altijd het uitgangspunt.

Programma

  • Zaterdag 23 juni om 14.00 uur: Publieke opening door dean Dorothea van der Meulen;
  • Zondag 24 juni om 14.00 uur: Publieke uitreikingen van de Klaas Dijkstra Academieprijs en de Academie Minervaprijs voor Vormgeving.
Elk jaar reikt Academie Minerva tijdens de eindexamententoonstelling twee prijzen uit; de Academie Minerva Prijs voor Vormgeving en de Klaas Dijkstra Academieprijs. De winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van 2.500 euro en een bijzondere oorkonde die elk jaar door een student van de academie wordt ontworpen.

Randprogramma

Zondag 24 juni - woensdag 27 juni

Tijdens de eindexamententoonstelling vindt in de Wolkenfabriek het randprogramma bij Headliners plaats, georganiseerd met studenten, alumni en medewerkers van Academie Minerva, het Frank Mohr Instituut en het Kenniscentrum Kunst & Samenleving.
Het gevarieerde en multidisciplinaire programma omvat onder andere interviews, discussies, presentaties, performances en optredens. Meedoen kan ook zelf, bijvoorbeeld met de Bingoavond, de Meet & Greet met Noordenaars of laat je (werk) zien tijdens de Open Mic Night. Ook vind je in de Wolkenfabriek de dagelijkse hap.
De entree is gratis.

Openingstijden

Zaterdag 23 juni: 14.00 - 19.00 uur | Zondag - Donderdag: 10.00 - 21.00 uur

Locatie

Voormalig Suikerunie terrein, Energieweg 10, Groningen