Academie Minerva op Noorderzon

Pop-up thee kraam ‘Tea Mobile’.
Pop-up thee kraam ‘Tea Mobile’.
Foto: The Son

Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, is dit jaar breed vertegenwoordigd op Noorderzon. Alumni van Time Based Art vertonen in een openluchtbioscoop korte speelfilms, animaties en documentaires. Poptalent van Popular Culture verzorgt concertjes op podium De Dwergen. En een mobiele theekraam van alumni trekt door het stadscentrum en langs Noorderzonlocaties.

Cinema Minerva

Bezoekers kunnen tijdens Noorderzon kennismaken met een selectie van (afstudeer)werk van kunstacademie Minerva. Van korte speelfilms en documentaires tot clips en animaties – alles komt voorbij. Schuif aan bij de kleine openluchtbioscoop met een doorlopend (gratis) programma. Er zijn makers en studenten aanwezig voor toelichtingen en een goed gesprek.

Poptalent van Popular Culture

Het podium bij bar De Dwergen is opnieuw dé plek voor kleine concerten van popbands en klassieke ensembles. Dit jaar maakt de Academie voor Popcultuur van de Hanzehogeschool Groningen het programma op dit podium mede mogelijk met easy listening van Marigold Groove, punk van Hands Off, Arabische en Griekse invloeden van Karam & Jessey, country en jaren ‘50 swing van Ann Healy en zang van Silke Fenna.

Mobiele theekraam

Pop-up thee kraam ‘Tea Mobile’ trekt tijdens Noorderzon door het centrum en langs diverse Noorderzonlocaties. Minerva-alumni en studenten van de Vietnam University of Fine Art werkten hier de afgelopen maand in een internationaal uitwisselingsproject samen aan met kunstenaar Nguyen The Son uit Vietnam.

Festivalbezoekers en passanten worden door de kunstenaars uitgenodigd om een kop thee met hen te drinken en over van alles en nog wat te praten. Net als de theewinkels in Vietnam bieden zij een fysieke plek in de publieke ruimte aan om mensen met elkaar in contact te brengen.

Academie Minerva locatie tijdens Noorderzon

Ook opent Academie Minerva van 17 tot en met 25 augustus de deuren van locaties Zuiderdiep en Praediniussingel om voorstellingen van Noorderzon te ontvangen. Een dansmix van choreograaf Alexander Vantournhout, een monoloog van Mads Wittermans, een voorstelling van de Groningse beeldend kunstenaar Nina Wijnmalen en een muzikale mimevoorstelling van UP North: E&E Company.

Tijden en locatie

Poptalent bij De Dwergen

  • 18 augustus van 16.00 uur tot 16.45 uur;
  • 19 augustus van 14.30 uur tot 15.15 uur en van 16.00 uur tot 16.45 uur;
  • 23 augustus van 14.30 uur tot 15.15 uur en van 16.00 uur tot 16.45 uur.

Locatie: Podium naast bar De Dwergen

Cinema Minerva

  • 23 augustus van 16.00 uur tot 22.00 uur;
  • 24 augustus van 16.00 uur tot 22.00 uur.

Locatie: Leliesingel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen