Weekendtips voor Groningen #28

Foto: Publiek Domein

Van de Ommelander markt, Rumbling Earth, Openluchtbioscoop in De Wijert tot Dichters in de Prinsentuin, Dingen 050, Sterrebos Live en Festival Hongerige wolf

Tijdens het eerste weekend van de zomervakantie is er weer veel te doen in Groningen. Van de Ommelander markt, Rumbling Earth, Openluchtbioscoop in De Wijert tot Dichters in de Prinsentuin, Dingen 050, Sterrebos Live en Festival Hongerige wolf. Hieronder een overzicht van mogelijkheden om er op uit te gaan.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt met ondernemers uit de regio is zaterdag te bezoeken op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De markt biedt een enorme variatie aan producten, zoals brood, kaas, zuivel, groenten, kruiden, fruit, fruitsappen, vlees, vis, pasta, risotto, koolzaadolie, mosterd, jam, honing, chutney, en taarten (hartig en zoet). De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Straatfestival Rumbling Earth in de Binnenstad

In de straten van de stad vindt zaterdag het straatfestival Rumbling Earth plaats met negen gratis toegankelijke podia. Meer dan 40 live acts, waaronder artiesten zoals Arnold Veeman, Martijn van der Zande en Isa Zwart spelen voor het winkelende publiek. De podia’s zijn onder meer in de Herestraat, Zwanestraat, het Waagplein en de Westerhaven. Na het festival is er een afterparty in de Warhol.

Rumbling Earth is vanaf 12.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Openluchtbioscoop De Wijert

Inwoners van de wijk De Wijert hebben zaterdag naar het gratis openluchtbioscoop in het Hendrik de Vriesplantsoen aan de van Lenneplaan 105-107. Er worden drie films vertoond: De GVR om 13.30 uur, Alice in Wonderland om 19.30 uur en Jurrasic World: Fallen Kingdom om 21.45 uur. ‘Neem je eigen stoeltje en wat lekkers mee’, aldus Platform de Wijert. Bij heel slecht weer verplaatst de bioscoop naar Innovatiewerkplaats Helpman/ De Wijert aan de van Schendelstraat 9. Houdt hiervoor de website: wijert.nl/bioscoop in de gaten.

Dichters in de Prinsentuin

In de Prinsentuin vindt voor de 22e keer Dichters in de Prinsentuin plaats met meer dan zeventig dichters. Op zowel zaterdag als zondag is een gratis dagprogramma. Het avondprogramma is vanaf 10 euro. Lees ook: Meer dan zeventig dichters in de Prinsentuin Dichters in de Prinsentuin is te bezoeken tot en met zondag 14 juli.

Dingen 050

Zondag vanaf 11.00 uur is Dingen 050 te bezoeken op de Vismarkt. Liefhebbers van moderne kunst, vinyl, boeken, curiosa, antiek en kleding kunnen terecht bij Dingen 050. De markt richt zich vooral op de verkoop van tweedehands, antiquarisch en vintage goederen, maar biedt ook plek aan makers van bijvoorbeeld industrieel en do-it-yourself design.

Sterrebos Live

In de muziekkoepel van het Sterrebos wordt voor de derde keer een gratis toegankelijk muziekprogramma Sterrebos Live georganiseerd. Zondag treden de bands TARAB en Soul Vibration op. TARAB speelt Arabische desert blues en Soul Vibration speelt met zangeressen, blazers, toetsenisten en basgitaristen soul uit de jaren zestig en zeventig. De aanvang is om 14.30 uur. Kijk voor meer informatie:

Festival Hongerige Wolf

Het dorp Hongerige Wolf staat drie dagen in het teken van festival de Hongerige Wolf. Kunst en cultuur, concerten op het schapenveld, theater op de Waddendijk, kunst en literatuur en dans in de bloeiende tuinen van de bewoners. Het hele dorp doet mee. Het festival is een broedplaats voor onontdekt talent en het biedt een podium voor nieuw werk van jonge professionele kunstenaars en bands.

Zaterdag- en zondagochtend is er een kinderprogramma vanaf 9.00 uur en zijn er activiteiten rondom de camping. In het dorp begint het programma rond 10.00 uur. Voor meer informatie en het hele programma: www.festivalhongerig.nl

'

Reacties

article
853416
Weekendtips voor Groningen #28
Van de Ommelander markt, Rumbling Earth, Openluchtbioscoop in De Wijert tot Dichters in de Prinsentuin,
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/853416/weekendtips-voor-groningen-28/
2019-07-13T08:50:58+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2015/07/1024px-Prinsentuin_Groningen3.jpg
Evenementen in Groningen