‘Waar kom je eigenlijk weg?’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Foto: W.F. Pastoor / Groninger Archieven

Voor wie benieuwd is naar zijn afkomst wordt zaterdag 6 juli de activiteit ‘Waar kom je eigenlijk weg?’ georganiseerd in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. De activiteit is onderdeel van de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? Zes eeuwen migratie naar Groningen.’

Experts van de Nederlandse Genealogische Vereniging organiseren een demonstratie en een één-op-één spreekuur, waarbij belangstellenden op zoek kunnen naar hun eigen verhaal.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum staat sinds 16 maart in het teken van migratie dankzij de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? Zes eeuwen migratie naar Groningen.’ Sporen van migratie zijn op diverse plekken in de stad terug te vinden en vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Voor de migranten uit de tentoonstelling zijn hun roots heel belangrijk.

Tijdens de vorige editie kwamen er bijzondere familiebanden naar boven. Zo ontdekte verslaggeefster Patriecia Kolthof van het Dagblad van het Noorden onverwachts dat ze op en top Gronings is, praktisch zo Gronings als ’t peerd van Ome Loeks.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun voorouders en/of overwegen zelf een onderzoek naar hun familie te starten maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen antwoord krijgen op hun vragen.

Tijdens een demonstratie met zoektips en aansluitend een één-op-één spreekuur ontdek je hoe je op zoek kunt gaan naar jouw verhaal. Belangrijk is om zoveel mogelijk gegevens mee te nemen van je voorouders: voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, trouwdatum en namen van de kinderen.

De activiteit ‘Waar kom je eigenlijk weg?’ wordt zaterdag 6 juli tussen 14.00 uur en 16.00 uur georganiseerd in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Kosten zijn €8,00 inclusief toegang tot het museum. Aanmelden is verplicht en kan via [email protected].

De tentoonstelling is wegens succes verlengd en te zien tot en met 29 september 2019.

'

Reacties

article
847308
'Waar kom je eigenlijk weg?' in Noordelijk Scheepvaartmuseum
Voor wie benieuwd is naar zijn afkomst wordt zaterdag 6 juli de activiteit ‘Waar kom
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/847308/waar-kom-je-eigenlijk-weg-in-noordelijk-scheepvaartmuseum/
2019-07-02T16:35:09+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/07/02112739/Foto-W.F.-Pastoor-Groninger-Archieven1-Waar-kom-je-eigenlijk-weg.jpg
Evenementen in Groningen