Weekendtips voor Groningen #26

Foto: Publiek Domein

Met het mooie weer dit weekend zijn er veel mogelijkheden om erop uit te gaan. Hieronder een aantal tips.

Zomermarkt Oosterkwartier

In De Oosterstraat, de Carolieweg en een stukje van de Gelkingestraat wordt zaterdag de jaarlijkse Zomermarkt georganiseerd door Winkeliersvereniging Oosterkwartier. Het wordt een groot muzikaal festijn op 29 juni in het Oosterkwartier. Het is een markt met tal van kramen vol aantrekkelijke koopwaar. Iedere winkelier heeft een kraam tot zijn beschikking en geeft hier zelf invulling aan. Waar de ene winkelier een mooie selectie uit de eigen winkel uitstalt, worden er ook kramen gevuld met gasten uitgenodigd door de ondernemer zelf.

Daarnaast is de zomermarkt een groot muzikaal festijn met verschillende muziekacts.

De Zomermarkt is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Sieraden- en Paranormaalbeurs

Dit weekend vindt zowel op zaterdag 29 als zondag 30 juni de Paraview Paranormaalbeurs van bureau View plaats. Bezoekers kunnen tijdens de beurs kennismaken met new age en alternatieve geneeswijzen. Er zijn veel standhouders aanwezig, zoals paragnosten, helderzienden, magnetiseurs, handlijnkundigen, tarotkaartleggers, astrologen, iriscopisten, numerologen, hypnotherapeuten, reïncarnatietherapeuten, klankhealers, auralezers en -tekenaars, auracamers, gidszieners en -tekenaars, reikimasters, pendelaars, masseurs aanwezig zijn.

Ook zijn er new ageproducten te koop, zoals beeldjes, wierook, edelstenen, sieraden, muziek en boeken of diverse gezondheidsproducten als olien en voedingsproducten.

Daarnaast zijn er beide dagen verschillende lezingen met zaaldemonstraties. Hieraan werken bekende paragnosten en andere alternatieve genezers mee. De lezingen gaan bijvoorbeeld over helderziende waarnemingen, numerologie, handlijnkunde, reiki, gidsen en de helende kracht van edelstenen.

Ook is in een apart gedeelte de Sieradenbeurs te bezoeken. Verschillende standhouders bieden een een verscheidenheid aan sieraden en kralen. Er zijn bijvoorbeeld designsieraden, kettingen uit andere culturen en handgemaakte armbanden. Er zijn allerlei soorten kralen en materialen en bezoekers kunnen gratis een workshop volgen (wel dienen materiaalkosten betaald te worden).

Bezoekers van de Paraview mogen deze beurs gratis bezoeken.

Openingstijden

  • Zaterdag 29 juni 2019 van 12.00 – 17.30 uur;
  • Zondag 30 juni 2019van 11.00 – 17.30 uur.

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Festival Op Roakeldais

Het internationale dans- en muziek festival Op Roakeldais vindt dit weekend plaats in Warffum. Het thema dit jaar is ‘Dance with teh World. Iedere dag is er veel te beleven, zijn er dans- en muziekvoorstellingen en laten de dansers bezoekers kennismaken met hun cultuur. Ook zijn workshops te bezoeken en kunnen bezoekers zelf heerlijk swingen op de muziek van de livebands tijdens Latin Night, bij Op Roakeldais en de Dance Together.

Van Colombia tot Zuid Afrika en van de USA tot Indonesi├ź, de dansers en muzikanten laten vol passie hun cultuur zien. Naast de avondvullende voorstellingen in de Op Roakeldais-hal, staan interactieve onderdelen op het festivalterrein en in het dorp Warffum op het programma.

Kijk voor meer informatie: www.oproakeldais.nl

Dag van het Wad

De Dag van het Wad is op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019 met verschillende activiteiten in het hele Nederlandse Waddengebied. Musea zetten de deuren open, jutters vertellende spannende verhalen, wadlopen met een gids of misschien wel slapen onder de sterrenhemel aan de dijk zijn een aantal mogelijkheden. Tijdens de Dag van het Wad wordt stil gestaan bij het unieke gebied. Bezoekers kunnen via uiteenlopende evenementen kennis maken met de Waddenzee. Kijk voor meer informatie en alle evenementen: visitwadden.nl

Zeldzaam Mooi Markt

De veertiende editie van de Zeldzaam Mooi Markt is zondag te bezoeken op de Vismarkt in Groningen. De markt biedt unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook vintage en retro artikelen. Op de markt staan meer dan honderd verschillende deelnemers.

Van vilt, illustraties, kunst, houten (woon) accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer.

De Zeldzaam Mooi Markt is zondag te bezoeken vanaf 11.00 uur.

'

Reacties

article
845512
Weekendtips voor Groningen #26
Met het mooie weer dit weekend zijn er veel mogelijkheden om erop uit te gaan.
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/845512/weekendtips-voor-groningen-26/
2019-06-29T08:55:00+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/03/15161015/groningen-384592_1280-stad-Groningen.jpg
Evenementen in Groningen