Weekendtips voor Groningen #25

Foto: Archief De Redactie

Er is dit weekend met prachtig weer genoeg te doen in Groningen. Van Ommelander Markt, Swingin’ Groningen, tot de eerste editie van Stadspark Live, Hunzefestival, vlooienmarkt en Midsommar Markt. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

Ommelander Markt

Zaterdag is de streekproductenmarkt Ommelander Markt te bezoeken. Nieuw op de markt zijn producten van de verse oogst: krielaardappeltjes en kersen. Daarnaast biedt de markt een enorme variatie aan producten, zoals brood, kaas, zuivel, groenten, kruiden, fruit, fruitsappen, vlees, vis, pasta, risotto, koolzaadolie, mosterd, jam, honing, chutney, en taarten (hartig en zoet). De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Swingin’ Groningen

Groningen staat in het teken van de 25e editie van het gratis toegankelijke jazz- en bluesfestival Swingin’ Groningen. Tijdens de jubileumeditie treden op verschillende podia in de stad gevestigde en aanstormende jazzmuzikanten op. Onder anderen de New Cool Collective, Matt Bianco, Ntjam Rosie en Steffen Morrison sieren de line-up. Op zaterdag staat het Waagplein in het teken van Stadskabaal, een middagvullend programma met een concert door onder andere kinderen en jongeren.

Locatie: Waagplein, Poeleplein, Gedempte Zuiderdiep en de Ellebogen. Kijk voor meer informatie: swingingroningen.nl.

Stadspark Live

De eerste editie van het nieuwe muziekfestival Stadspark Live wordt vandaag gehouden op de Drafbaan van het Stadspark. Op de plek waar twintig jaar geleden nog de Rolling Stones optraden, treden zaterdag Anouk, Sting, Tom Odell, Daniël Lohues en Ronnie Flex & Deuxperience op. Bert Visscher zal het hoofdpodium hosten. Stadspark Live is te bezoeken van 13.00 uur tot 00.00 uur. Kijk voor meer informatie: stadsparklive.nl

Hunzefestival – Bezoekerscentrum Reitdiep

Dit weekend staat bezoekerscentrum Reitdiep in het teken van een doe-weekend voor kinderen in het teken van de natuur met allerlei spannende en uitdagende activiteiten. Lopen over touwbruggen, dieren leren herkennen in het donker, een beverburcht bouwen, waterbeestjes onderzoeken zijn een aantal activiteiten, maar ook hangen aan de kabelbaan of slootjes springen, het kan allemaal tijdens het Hunzefestival. De toegang is gratis. De tijden zijn zowel zaterdag 22 en zondag 23 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, aan de Wolddijk 103, Noorderhoogebrug (vlakbij de stad Groningen)

Vlooienmarkt – Vismarkt

In de zomer wordt vijf keer een vlooienmarkt op de Vismarkt georganiseerd. Het aanbod bestaat uit vinyl, vintage, antiek en curiosa. Ook de Vlaamse frietkraam, de stroopwafelkraam en de viskraam ontbreken niet op de Vismarkt.

De vlooienmarkt, georganiseerd door Vitalis markten is van 10.00 uur tot 16.30 uur te bezoeken.

Midsommar Markt Fraeylemaborg

Een diversiteit aan Scandinavische producten is te vinden tijdens de Midsommar Markt op landgoed Fraelemaborg. Scandinavische waren en ambachten, van lifestyle en heerlijke lekkernijen tot reizen.

De midsommar Markt wordt gevierd voor de langste dag van het jaar en komt oorspronkelijk uit Zweden en Finland. Ook worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom de markt voor jong en oud.

De Midsommar Markt is te bezoeken dit weekend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Fraelemaborg, Hoofdweg 30 in Slochteren. Voor meer informatie: fraelemaborg.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen