Internationale hoofdprogramma Noorderzon compleet

Robin Jonsson.
Robin Jonsson.
Foto: © Chrisander Brun

Het internationale hoofdprogramma voor Noorderzon is compleet. De 29e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt van 15 augustus tot en met 25 augustus plaats.

Een Italiaans interactief dansexperiment, een confronterende real-life toneelthriller over het Trumpiaanse tijdperk, een Australisch perspectief op de wereldwijde vluchtelingencrisis en een intiem dansduet tussen man en robot. Noorderzon presenteert dit jaar wederom een gevarieerd en uitgebreid (inter-)nationaal hoofdprogramma. Noorderzon wordt geopend door Het Canadese Socalled & Friends opent deze editie Noorderzon.

De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 15 juniom 12.00 uur via noorderzon.nl.

Hoofdprogramma Noorderzon

Welgeteld 32 (inter-)nationale voorstellingen gaan aanstaande zaterdag in de verkoop. Niet alleen voor theater-, dans- en circusvoorstellingen, maar ook voor interactieve projecten en een bijzondere installatie.

Daarnaast start de kaartverkoop voor twee intieme concerten in de Spiegeltent, twee sfeervolle concerten in de Lutherse Kerk, een lezing georganiseerd door Noorderzon in samenwerking met Studium Generale en een lezing van Levi Weemoedt en Özcan Akyol als onderdeel van Noorderzons literaire programma.

Meer informatie is te vinden op noorderzon.nl/programma. De komende weken wordt hierop het gehele festivalprogramma bekend gemaakt.

Opening Noorderzon

De Canadese rapper, illusionist, componist, filmmaker en poppenspecialist Josh ‘Socalled’ Dolgin opent de 29e editie van Noorderzon met zijn nieuwe obscure, anarchistische poppentheaterconcert Space – The 3rd Season. Dansende poppen en aanstekelijke funk gecombineerd met de grandeur van klassiek Broadway: het grootste liefdesverhaal ooit (of in ieder geval sinds Titanic) gaat over een beer. In de ruimte.

Bijgestaan door de bekroonde Indiase-Canadese zangeres Kiran Ahluhwalia en een twintigkoppig team onder wie Hollywoodacteur Joe Cobden staat een bezoek aan Socalled garant voor een uur lang heerlijk mesjogge entertainment, dat al eerder dé festivalhit was op de toonaangevende Wiener Festwochen.

Kaartverkoop

De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Aanstaande zaterdag 15 juni om 12:00 uur gaan de kaarten voor het hoofdprogramma van Noorderzon in de verkoop via www.noorderzon.nl. Een maand later, op maandag 15 juli, volgt de rest van het programma.

Vanaf 1 augustus is het ook mogelijk om kaarten te kopen bij het Ticket- en Infocentrum in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11. Vervolgens opent op maandag 12 augustus de Centrale Kiosk in het Noorderplantsoen. Er zijn tijdens het festival drie kiosken in het plantsoen: de Centrale Kiosk, Kiosk Zuid en Kiosk Noord.

Over Noorderzon

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen