Trilogie Leedvermaak van Het Nationale Theater en Asko Schonberg in de Stadsschouwburg

Foto: © Gordon Meuleman

De familietrilogie Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2001) van Judith Herzberg komt volgend jaar in een bewerking van Eric de Vroedt naar Groningen. De voorstelling van Het Nationale Theater komt samen met het muziekensemble Asko/Schönberg van 21 tot 23 mei 2020 naar de Stadsschouwburg in Groningen.

Familietrilogie Leedvermaak, Rijgdraad en Simon

In de meesterlijke familietrilogie Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2001) beschreef Judith Herzberg in schijnbaar luchtige, tintelende dialogen het lief en leed gedurende drie decennia van een gewone Nederlandse familie.

Het verhaal begint in 1970 met een uitbundig bruiloftsfeest van Lea en Nico. Gedurende de daaropvolgende dertig jaar volgen we hun levens en die van hun ouders, kinderen en vrienden. Voor het eerst worden deze drie stukken nu op één lange weg achter elkaar uitgevoerd. Elke avond drie stukken, drie dagen lang.

Het is een uniek project dat vijf uur duurt. De aanpak van regisseur Eric de Vroedt is bijzonder: het publiek neemt plaats op een tribune op het podium, terwijl de acteurs in de zaal en op de balkons spelen. Gezien deze speciale aanpak is het project in slechts vier steden te zien Den Haag, Amsterdam, Nijmegen en Groningen.

Leedvermaak trilogie kent een grote cast met topacteurs als Betty Schuurman, Joris Smit, Jaap Spijkers, Bram Coopmans, Tamar van den Dop en Hein van der Heijden.

Data en tijd

De aanvang op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 mei is om 20.15 uur.

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen begint op woensdag 5 juni om 19.30 uur. Agenda-abonnees kunnen vanaf maandag 3 juni om 19.30 uur bestellen.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen