The Green Trail Groningen

Foto: De Redactie

De eerste duurzame hardloopwedstrijd The Green Trail vindt vanavond, 31 mei plaats vanaf 19.00 uur. De 4e editie van het hardloopevenement, mede georganiseerd door onze partner Grunneger Power samen met Stichting The Walkthrough heeft een groene insteek.

Het parcours van The Green Trail voert deelnemers door de Stad, industrie en natuur. In 7 kilometer rennen de deelnemers van de EM2 Venue Groningen en Rebel Rebel Hostel, via de akkers van Terra Next, over de Groningse vloeivelden en door de SuikerUnie om uiteindelijk te finishen op Zonnepark Vierverlaten in Hoogkerk.

Duurzaamheid op een speelse manier

Alle locaties hebben een link met duurzaamheid. Zo won de SuikerUnie de EZ Energy award omdat ze de meest energie efficiƫnte bietverwerkende fabrieken in Europa heeft, en is Zonnepark Vierverlaten het grootste zonnepark in het bezit van particulieren in Nederland.

De organisatie van de Green Trail maakt zelf ook duurzame keuzes. Zo wordt er onder meer geen gebruik gemaakt van plastic wegwerp producten. Door een samenwerking met JustDiggit, een organisatie die uitgedroogde natuurgebieden herstelt en bomen aanplant, wordt de uitgestoten CO2 gecompenseerd en mag het evenement zelfs CO2-neutraal worden genoemd.

Aan de finish ontvangen de deelnemers een afbreekbare medaille waar bloemen uit groeien als deze geplant wordt.

Inschrijven

Voor wie nog wil meelopen is het advies op tijd te komen, zo rond 18:00 uur. Kom naar de start en koop ter plekke een startbewijs. De startlocatie is EM2 Venue Groningen aan de Suikerlaan 16. Voor de betaling is een pinpas nodig. Je start dan in de laatste startgroep om 19.40 uur.

Voor meer informatie: www.green-trail.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen