Nieuwe namen voor Rockit festival 2019

Het Franse duo Ibeyi.
Het Franse duo Ibeyi.
Foto: SPOT Groningen

SPOT Groningen heeft nieuwe namen bekendgemaakt voor de derde editie van het Rockit festival 2019 op zaterdag 9 november.

Het Franse duo Ibeyi staat tijdens het Rockit festival op het podium met het Metropole Orkest. In Ibeyi’s dromerige mix van electro soul en hiphopbeats hoor je hun Afro-Cubaanse roots terug. Door samenwerkingen met onder andere Kamasi Washington, Kendrick Lamar en Erykah Badu veroverde de Franse tweeling de muziekwereld.

Met het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley, zal Ibeyi haar twee albums, met diepe bassen uit zowel elektronica als traditionele drums, vertalen naar een nieuw orkestraal verhaal.

Andere bevestigde namen

Ook het Linda May Han Oh Quintet, de Amerikaanse trompettist Jaimie Branch, de Belgische jonge honden van BeraadGeslagen, Joris Roelofs en Han Bennink komen naar Groningen.

Voor de derde editie van Rockit festival zijn onder meer Ibrahim Maalouf, Christian Scott aTunde Adjuah en John Scofield al eerder bevestigd.

Rockit

Avontuurlijk, grensoverschrijdend, progressief; dat zijn de woorden die het Groningse festival Rockit het best omschrijven. In de traditie van de gelijknamige hit van Herbie Hancock, waar het festival naar vernoemd is, presenteert Rockit een mix van jazz en andere muziekstijlen zoals experimentele pop, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek.

Op zes podia staan zowel gevestigde namen als ‘rising stars’ in De Oosterpoort, die een nieuw ‘sterrenstelsel’ willen betreden door jazz als uitgangspunt te nemen, maar veel verder gaan dan dat. De komende maanden zullen meer namen bevestigd worden.

Rockit is een co-productie van SPOT Groningen en North Sea Jazz.

De aanvang is om 16.00 uur.

Voor meer informatie: www.spotgroningen.nl/festivals/rockit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen