Weekendtips voor Groningen #21

Foto: Archief De Redactie

In het weekend zijn er weer verschillende mogelijkheden om erop uit te gaan. Hieronder een overzicht van een aantal geselecteerde mogelijkheden.

Ommelander Markt

Zaterdag is de Ommelander Markt te bezoeken op het Harmonieplein. Bezoekers kunnen kennismaken op deze streekproductenmarkt met met lokale en (h)eerlijke producten. Standhouders op de markt bieden een variatie aan producten als brood, kaas, zuivel, groenten (vers & gefermenteerd), kruiden, fruitsappen, vlees, vis, pasta, risotto, koolzaadolie, mosterd, jam, honing, chutney, taarten (hartig en zoet) en soep. En niet te vergeten heerlijke zeep. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Dag van de Amateurkunst (DAK)

Zaterdag organiseert VRIJDAG de Dag van de Amateurkunst (DAK). Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie om amateurkunst in het zonnetje te zetten. Op het Hoofdstation in Groningen zijn optredens van diverse amateurkunstenaars uit de stad tussen 15.15 uur en 15.45 uur. Ook in Haren, Hoogezand, Veendam, Winschoten, Winsum, Loppersum en Appingedam vertonen amateurkunstenaars deze dag hun kunsten. Lees ook: Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

Hop! Into the Grain – EM2

Bij EM2 vindt zaterdag de tweede editie van bierfestival Hop! Into the Grain plaats. Verschillende (food)stands verschillende bieren, een podium met livemuziek, zithoekjes en terrassen. Het festival is van 15.00 uur tot 23.00 uur. Locatie: EM2, Suikerlaan 6 in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Badminton Outdoorfestival

Op de Ossenmarkt vindt dit weekend het Badminton Outdoorfestival plaats. Tijdens het festival kan outdoor badminton uitgeprobeerd worden. Op zaterdag zijn ook clinics te volgen en op zondag kan meegedaan worden aan een toernooi. Het is een gezellig festival met muziek, eten en badminton. Beide dagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur op de Ossenmarkt.

Klein Berlijn – Grote Markt

De Grote Markt is zondag het decor van de vintagemarkt Klein Berlijn. De stands bieden onder andere vintage kleding, accessoires en meubels. Ook zijn er diverse foodstands en dj’s. Klein Berlijn is zondag te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Lentemarkt in Termunten

In Termunten is de jaarlijkse Lentemarkt te bezoeken. Een divers aanbod van kinderkleding, huisdecoraties, beelden, keramiek en meer. Verder demonstreren verschillende ambachtslieden hun ambachten en is er livemuziek. Ook een hapje, drankje en ijsje is verkrijgbaar op de markt. De Lentemarkt, rond de kerk, is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen