Orgelconcert Minne Veldman in Martinikerk Groningen

Foto: Minne Veldman/MV Muziekprodukties Urk

Organist Minne Veldman geeft zaterdag 25 mei een orgelconcert op het Schnitger-orgel in de Martinikerk in Groningen. Veldman viert dit jaar zijn 25-jarig organistenjubileum met een orgeltournee.

Dit concert is onderdeel van een 8-delige jubileumtour door Nederland, Zuid-Afrika en een orgeltrip naar Parijs

Minne Veldman speelt in de Martinikerk een zeer afwisselend programma, met werken van Feike Asma, Bach (de monumentale Passacaglia), Krebs, Bruckner (Scherzo uit de ‘nulde symfonie’) en Klaas Jan Mulder (een feestelijke Oranjefantasie).

Na de pauze volgt het hoofdgerecht: een integrale uitvoering van de 4e Symfonie van Charles-Marie Widor, waarin het orgel van de Martinikerk op een verrassende manier te horen zal zijn. Het concert wordt afgesloten met eigen werk van Veldman: Fantasie en Fuga over “Alle roem is uitgesloten”.

Het publiek kan Veldman op een groot videoscherm zien spelen.

Toelichting op het programma

Voorafgaande aan het concert geeft de organist een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. In de pauze is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een kopje koffie.

Kaarten zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar aan de kerk of (tot en met 24 mei) via de webwinkel van de organist. Bij online voorverkoop geldt € 2,50 korting per persoon.

Het orgelconcert begint om 19.00 uur.

Voor meer informatie: www.orgelconcertenminneveldman.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen