Duncan Laurence naar De Oosterpoort

Duncan Laurence.
Duncan Laurence.
Foto: SPOT/De Oosterpoort

Duncan Laurence, de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival zaterdagavond, komt voor een show donderdag 17 oktober naar De Oosterpoort in Groningen.

De zanger gooit internationaal hoge ogen met zijn nummer Arcade en wordt door kenners getipt als een van de grote kanshebbers op de eindoverwinning van het Songfestival in Tel Aviv. Tijdens de halve finale blies hij iedereen omver met zijn performance.

Van Londen tot aan Tel Aviv

Duncan groeide op in een plaatsje waar qua muziek weinig te beleven was. Toch kroop hij thuis dagelijks achter de piano om zijn eigen liedjes en gedichten te zingen.

Op zijn zestiende won hij een talentenjacht dat de kickstart bleek te zijn voor zijn passie voor muziek. Al snel besloot Duncan naar de Rockacademie te gaan. Daar kreeg hij de kans om van Londen tot aan Stockholm en nu in Tel Aviv muziek te maken.

Inspiratie voor zijn nummers haalt Duncan Laurence uit verhalen. Zo is Arcade ontstaan na het verliezen van een dierbare op jonge leeftijd. Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar is.

De aanvang is om 20.00 uur.

Kaarten zijn vanaf vandaag, zaterdag 18 mei 10.00 uur verkrijgbaar op spotgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen