Weekendtips voor Groningen #20

Foto: Jan Buurma

Dit weekend zijn er verschillende mogelijkheden om erop uit te gaan. Van de feestelijke heropening van De Papiermolen tot de meikermis, 10 jaar Fotofabriek en open dag van 40-jarige Dierenambulance Groningen, Open atelierroute Rondje Méér of het Waddenfestival en nog meer. Lees hieronder een overzicht.

Feestelijke heropening van De Papiermolen

Zaterdag is de feestelijke heropening van De Papiermolen tussen 10.00 uur tot 18.00 uur. Het thema van deze feestdag is ‘Waterparadijs’. De officiële opening verricht wethouder Jongman om 10.00 uur.

Er zijn voor jong en oud activiteiten in en rondom het water, zoals waterpret met bootjes, gieters, waterdiertjes of ballen of verkleed van de glijbaan. Ook is er een water stormbaan, een springkussen en waterglijbaan. Verder zijn er verschillende clinics van waterpolo tot meerminzwemmen en meer. Gewoon rustig baantjes trekken in het wedstrijdbad kan ook. Voor meer informatie: sport050.

10 Jaar Fotofabriek

De Fotofabriek bestaat tien jaar en dit wordt zaterdag gevierd met een klantendag. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter de schermen van Fotofabriek of een expositie met verschillende foto’s van de bekende Groningse fotograaf Joram Krol bezoeken. Ook kunnen verschillende workshops gevolgd worden en is er een hapje en een drankje.

De entree is gratis. De tijd is tussen 10.00 uur en 16.00 uur bij de Fotofabriek aan de Osloweg 75 in Groningen. Voor meer informatie: www.fotofabriek.nl

Open Dag 40-jarige Dierenambulance Groningen

Dierenambulance Groningen organiseert zaterdag een open dag. Het is een bijzondere dag door het 40-jarig bestaan van de Dierenambulance.

Tussen 11.30 en 16.00 uur wordt het 40-jarig jubileum gevierd. De dag opent met een roofvogelshow en in de middag vindt een papegaaienshow plaats. Ook zullen sprookjesprinssessen aanwezig zijn en komt Clown Joepie lang met ballonnen creaties. Verder is er een opblaasbare hindernisbaan en een karaokeshow. Ook is er allerlei lekkers verkrijgbaar, waarvan de opbrengst ten dele voor de Dierenambulance is. Locatie: Dierenambulance Groningen, Friesestraatweg 199 A in Groningen.

Meikermis

Ook de Mei kermis is nog te bezoeken dit weekend. Op de Grote Markt en Vismarkt zijn attracties als de Break Dance, Super Mouse, Botsauto’s, Booster Maxxx en het Reuzenrad. En ook de primeur van vorig jaar, de Reactor op de Grote Markt, waarvoor je een sterke maag moet hebben. Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis met onder andere een ouderwetse podiumzweefmolen, een mini-reuzenrad, de bootjesmolen, de Cakewalk en de Calypso.

De openingstijden zijn zaterdag van 12.00 uur tot 1.00 uur en  zondag van 13.00 uur tot 21.00 uur.

Kijk voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Streekmarkt Verhildersum Leens

De streekmarkt Verhildersum bij de museumboerderij in Leens is zaterdag te bezoeken tussen 10.00 uur tot 16.00 uur. De markt biedt ambachtelijke en lokale producten. Aardbeien en Asperges zijn er weer, maar ook ambachtelijke biologisch brood, worst en boerenkaas, eieren, geitenkaas, groenten en fruit, cider, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, koolzaadolie en nog veel meer. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl

Vooropleiding Theater de deuren WIJD OPEN!

Spelers en makers van De Noorderlingen nemen het Grand Theatre voor één dag over met een ‘open huis’ festival. Het festival toont werk dat af én onaf is: van solo tot korte docu, van de voorstelling ‘Sehnsucht und Kartoffelsalat’ tot Noorderlingen Oldskool. De tijd is van 15.00 uur tot 00.00 uur. Locatie: Grand Theatre, Grote Markt 35 in Groningen.

Open atelierroute Rondje Méér – Paterswoldsemeer

Beroepskunstenaars openen zondag de deuren van hun atelier tijdens rondje Méér, de open atelierroute rond het Paterswoldsemeer. Op verrassende locaties kunnen deelnemers genieten van kunst tijdens een mooie fietsroute. Van schilderskunst, een glasblazer tot sieradenmaker. Ook bieden verschillende kunstenaars demonstraties, muziek of hapjes. De start is bij Wallhouse #2 aan de A.J.Lutulistraat 17. ‘Rondje Méér is van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: kunstenaarsrondjemeer.nl

Waddenfestival

Zondag is het gratis Waddenfestival in Pieterburen te bezoeken. Rond het centrum zijn allerlei activiteiten, zoals de molen beklimmen, braakballen uitpluizen, een huifkartocht maken, waterbeestjes zoeken en bekijken en meer. Ook is de expositie te zien in het bezoekerscentrum Waddenkust.

Het Waddenfestival is van 11.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.groningerlandschap.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen