Weekendtips voor Groningen #19

Foto: Lisanne Buurma

Dit weekend zijn er veel mogelijkheden om erop uit te gaan. Van Van Ommelander Markt, de Meikermis en Dag van de Garnaal tot Sterrebos Live en Culifari in the Open Air en meer. Hieronder een overzicht van een aantal tips.

Ommelander Markt

Zaterdag is de Ommelander Markt te bezoeken. De streekproductenmarkt met (h)eerlijke producten uit de regio biedt een enorme variatie zoals: brood, kaas, zuivel, groenten, kruiden, fruit en fruitsappen, vlees, vis, pasta, risotto, koolzaadolie, mosterd, jam, honing, chutney, zoete en hartige taarten, soep en chocolade. Ook zijn groentezaden en -planten, zeep, wol, verzorgende kruidenproducten en thee te krijgen op deze veelzijdige markt. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Dag van de Garnaal

Vandaag, zaterdag 11 mei is de Dag van de Garnaal te bezoeken. Het jaarlijkse evenment trekt ongeveer dertigduizend bezoekers. Een grote braderie, het Shantykorenfestival en demonstraties van oude ambachten zijn te vinden op het haventerrein en in de visafslag. Ook is het de landelijke reddingsbootdag. Daarnaast staat de visserij centraal en zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen en is er ook gerookte paling of forel aanwezig. De Dag van de Garnaal is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: Dag van de garnaal

Meikermis

Ook de Meikermis is dit weekend te bezoeken. Op de Grote Markt en Vismarkt zijn attracties als de Break Dance, de Reactor, Botsauto’s, Booster Maxxx en het Reuzenrad en ook de suikerspin en oliebol mag niet ontbreken. Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis met onder andere een ouderwetse podiumzweefmolen, een mini-reuzenrad, de bootjesmolen, de Cakewalk en de Calypso. En moeders krijgen vandaag op moederdag een mooie roos aangeboden en kinderen kunnen zondag gratis geschminkt worden.

De openingstijden zijn zaterdag van 12.00 uur tot 1.00 uur en zondag van 13.00 uur tot 24.00 uur.

Kijk voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Nationale Molendag

Op Nationale Molendag, jaarlijks in het tweede weekend van mei, zijn honderden molens geopend voor het publiek. Ook in de provincie Groningen zijn er veel molens te bezoeken dit weekend. Van Haren tot Pieterburen, van Noorderhoogebrug tot Oldehove. Bij veel molens zijn er rondleidingen of andere activiteiten. Bij Poldermolen De Jonge Held worden onder andere ook nestkastjes verkocht. Kijk voor alle deelnemende molens en activiteiten op www.molens.nl

Sterrebos Live

Zondag 12 mei is de seizoensopening van Sterrebos Live. Op het programma zondag in de Muziekkoepel in het Sterrebos staan de Blues Gallery en Jonas and the Earthian Root.

Blues Gallery brengt de authentieke blues, maar ook modern qua stijl. Jonas & The Earthian Roots zet het publiek in beweging met swingende african reggae.

Sterrebos Live is van 14.30 tot 17.00 uur. Bij twijfelachtig weer wordt het concert afgelast. Iedere tweede zondag van de maand wordt Sterrebos Live georganiseerd. De concerten zijn gratis te bezoeken door de financiele steun van de Wijkorganisaties Helpman, Oosterpoort en Herewegbuurt.

Voor meer informatie: www.wijkhelpman.nl

Culifair in the Open Air

Openluchtmuseum Het Hoogeland viert zijn 60-jarig jubileum dit jaar. Op zondag 12 mei vindt op en rondom het museumterrein de Culifair in the Open Air plaats, een verjaardagsfeest, waarvoor iedereen is uitgenodigd.

Het evenement valt samen met Moederdag en is een smaakvol feest, met lekker eten en drinken verkrijgbaar bij foodtrucks en kraampjes. Ook wordt het iconische gerecht van het Hogeland gepresenteerd. Kijk hier voor meer informatie over deze prijsvraag. Culifair is te bezoeken van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Locatie: Openluchtmuseum Het Hoogeland, Schoolstraat 4 in Warffum. Voor meer informatie: hethoogeland.com

Kinö Klandestinø #8

Zondag 12 mei is de achtste editie van Kinö Klandestinø, het mysterieuze filmevent. Het wat, waar en hoe wordt geheim gehouden door Kommissie Stiekem. Het evenement biedt onverwachte films op geheime locaties. Kijk voor meer informatie: www.kinoklandestino.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen