Mini Groninger Museum in originele Amerikaanse Airstream-caravan on tour

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Kotivalo

Het Groninger Museum gaat on tour. Het Mini Groninger Museum, in een originele originele Amerikaanse Airstream-caravan uit 1963, staat de komende tijd met activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud op allerlei festivals.

Officieel debuut op Bevrijdingsfestival

Op zondag 5 mei maakt het minimuseum zijn officiƫle debuut op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen. De opvallende zilveren caravan staat in de Kids Area in het Groninger Stadspark. Kinderen kunnen buttons maken met persoonlijke strijdkreten over vrijheid, of korte opdrachten en spellen doen. Daarnaast leren en zien ze in het mobiele museum van alles over het Groninger Museum.

Het Mini Groninger Museum is de komende maanden onder andere in Groningen te vinden bij het Bevrijdingsfestival, de Nacht van Kunst & Wetenschap, Stadspark Live, Noorderzon en de Museumnacht.

Het activiteitenaanbod verschilt per evenement: van filosoferen over kunst en voorproefjes van tentoonstellingen tot zelf kunstwerken maken.

Project

Het Mini Groninger Museum is onderdeel van een speciaal project gericht op inwoners van de stad Groningen, families in het bijzonder. Gedurende het jaar staan hierbij verschillende wijken centraal.

Momenteel werkt het museum samen met de Oosterparkwijk, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert. De caravan is de komende maanden meerdere keren in de Oosterparkwijk te vinden om kennis te maken met bewoners en organisaties, waaronder op de Buitenspeeldag op woensdag 12 juni.

Het VSB Fonds ondersteunt dit project van het Groninger Museum met een financiƫle bijdrage.

Kijk voor het actuele tourschema: groningermuseum.nl/mini-groninger-museum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen