Eilen Jewell naar De Oosterpoort

Eilen Jewell.
Eilen Jewell.
Foto: SPOT/De Oosterpoort

Eilen Jewell komt donderdag 28 november samen met haar band naar De Oosterpoort in Groningen.

Volgens velen gaf Eilen Jewell twee jaar geleden het allermooiste optreden van TakeRoot. Subtiele, maar krachtige alternatieve americana songs die soms zelfs naar surf of rockabilly neigen, maken dat Jewell wordt vergeleken met collega’s als Gillian Welch en Lucinda Williams. Maar voor de uit Boise, Idaho afkomstige Jewell is de blues ook altijd van grote invloed geweest. Van de vroege Bettie Smith en Billie Holiday tot het elektrische geluid van Betty James.

Uitstap naar de blues

Het laatste album Down Hearted Blues (2017) had een tussendoortje moeten worden. ”Het is een beetje bij toeval ontstaan”, aldus Jewell zelf. Jammend met haar band ontstond het idee om toch maar eens wat studiotijd te boeken, want er zou weleens een leuk plaatje in kunnen zitten. Uit het niets ontstond een album waarop Jewell voor het eerst een uitstapje maakte naar de blues. Hiermee bewees de singer-songwriter van nog meer muzikale markten thuis te zijn dan alleen die van country, americana en folk.

Gypsy

In augustus van dit jaar zal Jewell het nieuwe album Gypsy uitbrengen. De zangeres noemt dit haar favoriete album tot nu toe. Nieuwe geluiden worden gecombineerd met oude geluiden. Klassieke country, maar ook elektrische gitaren en gevoelige ballads komen voorbij. Voeg hier een cover van Pinto Bennett en een protestlied aan toe en je hebt een album waarin de meest uiteenlopende stijlen samen komen.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen