Venice naar SPOT/De Oosterpoort

Venice.
Venice.
Foto: SPOT/De Oosterpoort

Venice komt donderdag 13 juni naar De Oosterpoort in Groningen.

Viermaal wist de band De Oosterpoort te vullen met een warmte, die de temperaturen van hun thuisbasis Californië oversteeg. De mannen van de Lennon-familie komen opnieuw naar Groningen met volgens De Oosterpoort te verwachten ‘West Coast popsongs met een flinke scheut rock en country’.

Doorbraak in Nederland

De band werd opgericht in 1977 en vernoemd naar het beroemde strand van Los Angeles, Venice Beach. Twintig jaar later sloot Nederland de groep in de armen na de indrukwekkende ‘2 Meter Sessie’ bij Jan Douwe Kroeske. Al snel was een gouden plaat en een Edison Music Award voor Beste Internationale Artiest van hun. En nog steeds is Venice enorm populair. Dat de liefde wederzijds is, bleek in 2006, toen Michael, Mark, Kipp en Pat een album naar onze hoofdstad vernoemden.

Jacaranda Street

Onlangs heeft Venice het nieuwe album Jacaranda Street uitgebracht. Het album is opgenomen in de woonkamer van Mark. Een klein drumstel, gitaren, toetsenborden en een paar microfoons waren alle benodigde ingrediënten. Met de ramen open voor de nodige zomerse bries begonnen de mannen te schrijven en direct daarna werden de nummers opgenomen. Het resultaat is een album zo puur dat je de wind uit Californië op de achtergrond hoort ruisen.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen