Taartrovers Film Festival

Foto: Triple P Entertainment

Vandaag, vrijdag 19 april opent het Taartrovers Film Festival haar deuren tot en met maandag 22 april voor publiek in het Groninger Forum in Groningen.

Het festival biedt fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar en toert tot oktober langs Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Veel films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien. lange en korte, spannende en zoete, ontroerende en grappige films en hier en daar een experimentele film.

Behalve film kijken kan er ook veel ontdekt, gemaakt en gespeeld worden met al je zintuigen bij het Taartrovers Film Festival.

Iedereen die naar de film gaat, mag de hele dag ronddwalen in de Speeltuin van de Verbeelding. Ga er op expeditie met je oren. Wat doen geluiden met de beelden die je ziet? Maar ook omgekeerd, kan jij tekenen wat je hoort? Kom kijken in het donker, wat doet licht met vorm en kleur? Ontdek hoe beelden groter groeien door projectie. Knoei met water, klieder met zand en laat het licht er mee stoeien. Betover je ogen met de illusie van beeld in beweging. Kruip in de mini-studio waar je kan spelen in een zelf getekend decor, met fantastische kostuums en grappige props. Speel er je eigen film. Bak tenslotte een verrukkelijk taartje in de filmfoyer, want het is feest en taart hoort erbij!

Over Taartrovers

De Taartrovers, een Cultureel Kinderwarenhuis, zijn de bedenkers en makers van interactieve culturele projecten voor en met kinderen. Dit ondernemen ze op eigen initiatief of in opdracht van musea, festivals, scholen, gemeenten, bedrijven etc. In fantasierijke ateliers bieden we kinderen een kader, vaardigheden en inspiratie om hen vervolgens zelf te laten werken met verhalen, film, eten, beeldende kunst, theater en meer. Het gebruiken van de verbeelding is het uitgangspunt bij alle programma’s die de Taartrovers maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen