Uittips voor het weekend

Foto: Archief De Redactie

Naar de Open Dag van de Jonge Onderzoekers, ‘Brocante’ onder de Martinitoren of Vintage per Kilo Sale in EM2, maar ook een tribute van Prince door NNO en nog veel meer behoren tot de mogelijkheden dit weekend om er op uit te gaan. Lees hier onder een overzicht.

Open Dag bij de Jonge Onderzoekers

Kijk, Doe en Ontdek is vandaag mogelijk bij de open dag van De Jonge Onderzoekers. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zijn bezoekers.

Verschillende afdelingen en cursussen presenteren zich in het activiteitencentrum. ‘Laat een lampje flitsen met hulp van een Arduino, programmeer een Lego-robot of ga aan de slag bij de metaal-, hout-, papier- of textielafdeling’. Op elke afdeling is een klein werkstukje om te maken, een proefje te doen of iets leuks te leren.

Entree is gratis en deelname kan al vanaf 8 jaar. Kijk voor meer informatie: www.djog.nl

‘Brocante’ onder de Martinitoren

Komende zaterdag 9 maart vindt de voorjaarseditie van ‘Brocante onder de Martinitoren’ plaats. De Martinikerk wordt voor de negende keer ingericht met ongeveer 40 marktkramen.

Voor liefhebbers van brocante is van alles te vinden van Shabby Chic, Stoer & Industrieel, Romantisch & Liefelijk en nog veel meer. Het geheel is omringd met Franse muziek. Ook zal er een terras zijn met onder andere koffie en taart.

De Brocantefair is van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entreeprijs is 5 euro (kinderen tot 16 jaar gratis).

NNO: A Symphonic Tribute to Prince in De Oosterpoort

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) brengt een symfonisch eerbetoon aan Prince. Samen met Bo Saris en Jennie Lena brengt het NNO een selectie van achttien grote hits van Prince. Het wordt een speciale avond versterkt door mooie lichtshow. De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Vintage per Kilo Sale in EM2

In EM2, op het voormalig Suikerunieterrein staat dit weekend Vintage per Kilo Sale op het programma. Vintage kleding, vintage tassen, vintage schoenen en vintage accessoires voor man en vrouw. Alle vintage categorieën worden aangeboden voor 18 euro per kilo.

In de ‘zitkuil’ is er de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nemen.

Openingstijden

  • Zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur;
  • Zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Locatie: EM2 op het Suikerunieterrein, Suikerlaan 6 in Groningen. Voor meer informatie: em2groningen.nl

Leven Ganzenbord bij Bezoekerscentrum Reitdiep

Bij Bezoekerscentrum Reitdiep is zondag het Levend Ganzenbord te spelen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Deelnemers gooien de dobbelsteen en laten vervolgens zien hoeveel ze van de natuur en het landschap weten. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Het Levend Ganzenbord is tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Kunst aan Huis Route Lauwersland “BuitensteBinnen”

Dit weekend 9 en 10 maart en volgend weekend 16 en 17 maart vindt de 28e Open Atelierroute plaats in het Lauwersland. De route gaat door Noordwest Groningen en Noordoost Friesland.

Tijdens deze route exposeren 24 kunstenaars in vooral eigen ateliers op onverwachte plekken in het Lauwerslandgebied. De Kunst-aan-Huis Atelierroute is beide weekenden in maart te volgen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en de route: kunstaanhuis.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen