POPgroningen Talent Award line-up stadsrondes bekend

Van Marban tijdens provincieronde in Uithuizen.
Van Marban tijdens provincieronde in Uithuizen.
Foto: ©Jan Lenting Fotografie

De line-up voor de stadsronde van de POPgroningen Talent Award is bekend. Acht bands spelen respectievelijk donderdag 7 en 14 maart in Simplon.

Nasi-m & Aso, Het Kanaal, DOR en Van Marban bij Simplon UP in de bovenzaal van Simplon. Een week later, op donderdag 14 maart, zijn dat Moon Almighty, Cashmyra, Pagan Drive en Hollow Men.

Omdat er dit jaar een provincieronde minder heeft plaatsgevonden, was er dit jaar voor het eerst een wildcard. POPgroningen koos samen met de scouts tijdens elke provincieronde een kandidaat. Daaruit is Moon Almighty uiteindelijk geselecteerd als wildcard act die de line-up voor de stadsrondes compleet maakt.

Bij elke stadsronde gaan er uiteindelijk twee acts door naar de eindronde in Vera op 19 april.

De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals onder andere Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic, Pagefestival, Kadepop, AIDition, Festival Hongerige Wolf en Flinke Pink Festival. Ook maakt de winnaar kans op mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en Hit the North. Het prijzenpakket bevat daarnaast korting bij Doesburg Autoverhuur, een waardecheque van KeyMusic en gratis repetities bij VRIJDAG.

POPgroningen Talent Award

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een coachingstraject waarin optreden en ontwikkeling centraal staat. Het traject verloopt van kleinschalige optredens in dorpen en steden dwars door de provincie, door naar twee avonden in Simplon en eindigt vervolgens in de grote zaal van Vera te Groningen.

De POPgroningen Talent Award stadsrondes zijn op donderdag 7 en donderdag 14 maart in Simplon, Groningen. Aanvang 20.30 uur. Gratis entree.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen