Kraantje Pappie Ambassadeur van de Vrijheid

Kraantje Pappie, Sam Feldt en Maan zijn Ambassadeurs van de Vrijheid 2019.
Kraantje Pappie, Sam Feldt en Maan zijn Ambassadeurs van de Vrijheid 2019.
Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Bevrijdingsfestival Groningen}

Kraantje Pappie reist op 5 mei per helikopter door het land als Ambassadeur. De laatste stop van de Groningse rapper is Groningen waar hij samen met alle festivalbezoekers in het Stadspark de vrijheid komt vieren.

Dit is vanochtend bekend gemaakt op NPO 3FM. Naast Kraantje Pappie zijn ook Sam Feldt en Maan de helikopteracts van dit jaar.

“Het leek me als puber al gaaf om in een helikopter te zitten en vijf optredens op één dag te doen”, aldus Kraantje Pappie. “Nu besef ik dat het veel meer is dan dat: ik ben een heel jaar Ambassadeur van de Vrijheid en het is een grote eer dat ik ben gekozen”.

“Ik zou in deze functie weleens goed met mijn neus op de feiten willen worden gedrukt, de realiteit zien van wat vluchtelingen of oorlogsslachtoffers meemaken. Ik wil iets gaan zien dat ik nog niet ken en wat ik nog niet eerder ervaren heb. Als mens leer je daar van en ik hoop mijn publiek weer mijn ervaring door te kunnen geven”, zegt Kraantje Pappie

Sinds zijn debuutalbum Crane in 2012 uitkwam is de rapper niet meer weg te denken uit de hitlijsten en is hij een van de meest succesvolle rappers van Nederland. ‘Met zijn energieke show, rake teksten en talloze hits is hij zeker weten een spectaculaire afsluiter’, aldus Bevrijdingsfestival Groningen.

Nationaal Comité 4 en 5

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wijst jaarlijks drie Nederlandse artiesten aan die in helikopters van het Ministerie van Defensie langs de veertien Bevrijdingsfestivals reizen. Rond de optredens vragen de artiesten aandacht voor de thema’s vrijheid en onvrijheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen