Inschrijving GasTerra Ladiesrun Groningen geopend

Reportage of ladiesrun
Foto: Ladiesrun Groningen

De inschrijving voor de twaalfde editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen is traditiegetrouw weer geopend op donderdag 14 februari, de dag van de liefde. De binnenstad van Groningen kleurt zondag 9 juni weer roze tijdens de Ladiesrun.

Duizenden vrouwen lopen deze dag 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km. De parcoursen van leukste loopevenement voor vrouwen, waarbij sporten én een gezellige dag uit, centraal staan lopen door de binnenstad en het groene Noorderplantsoen. Dit jaar verwacht de organisatie opnieuw 2.000 deelneemsters aan de start.

Net als vorig jaar zal de Vismarkt weer worden omgebouwd tot Pink Plaza met onder andere een DJ, masseurs en verschillende standjes. Alle onderdelen starten en finishen op de Vismarkt.

Business Run vanaf 2 personen

Speciaal voor bedrijven die met medewerksters of relaties willen lopen, biedt de organisatie de Business Run van 5 kilometer aan. Inschrijving is mogelijk vanaf 2 personen. De eindtijden worden individueel geregistreerd bij de 5 kilometer run.

Pink Ribbon: ren mee voor borstkankeronderzoek

De Ladiesrun staat ook dit jaar in het teken van het goede doel Pink Ribbon, onderdeel van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Dankzij de inzet van de deelneemsters wordt er ieder jaar een enorm bedrag opgehaald voor borstkankeronderzoek. Iedere deelneemster kan bij inschrijving een vrijwillige donatie aan Pink Ribbon doen of ervoor kiezen om op het speciale actieplatform haar deelname aan de run te laten sponsoren. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker.

Dankzij de inzet van alle deelnemers en de organisatie ontving Pink Ribbon vorig jaar een cheque met een totaalbedrag van 21.830 euro.

Inschrijven

Inschrijven voor de GasTerra Ladiesrun Groningen kan via www.ladiesrungroningen.nl.

Reacties

article
781177
Inschrijving GasTerra Ladiesrun Groningen geopend
De inschrijving voor de twaalfde editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen is traditiegetrouw weer geopend
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/781177/inschrijving-gasterra-ladiesrun-groningen-geopend-2/
2019-02-15T08:50:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/14205452/Ladiesrun-Groningen-2019.jpg
Evenementen in Groningen