Karsu naar De Oosterpoort

Karsu.
Foto: De Oosterpoort

Multi talent Karsu geeft vrijdag 25 oktober een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Karsu is zangeres, pianiste, componiste, arrangeur en tekstschrijfster. Deze Nederlandse muzikante met Turkse roots weet zich vloeiend te bewegen tussen jazz, blues, pop en etnische invloeden.

Broodje kebab

Het grote succes van Karsu begon op veertienjarige leeftijd toen ze een talentenjacht op haar middelbare school wist te winnen. Daarna trad ze op in het restaurant van haar vader in de Amsterdamse Pijp. Steeds meer gasten kwamen niet alleen voor de kebab, maar vooral voor ‘het meisje achter de piano’. Karsu’s stem bleek zeer onderscheidend voor zo’n jong meisje. “Sluit je ogen en je krijgt de indruk dat je luistert naar een big, old jazz mama uit New Orleans”, is wat er werd gezegd.

Ongekend succes

In 2010 geeft Karsu haar eerste grote optreden in Muziekgebouw aan ’t IJ, dat volledig was uitverkocht. Een live registratie van dit optreden komt als album uit onder de naam Live aan ’t IJ. De Turkse media kon niet achterblijven en Karsu wordt ook daar uitgenodigd om haar talent te tonen. Het is 2012 wanneer het debuutalbum Confession verschijnt. “Kundig en ietwat theatraal krult en kruidt Karsu de noten, met een gracieuze dynamiek. Een overtuigend debuut”, aldus NRC.

Switch

Vele albums, theatertours en festivals later gaat Karsu opnieuw toeren. Anders dan voorheen slaat Karsu de theaters over en gaat zij samen met haar band de poppodia langs. Dit gaat gepaard met een nieuwe sound geïnspireerd op de straten van China, de Desa van Bali en de heuvels van Los Angeles. Ook komt ze met nieuwe muziek, geschreven in de bergen van Zuid Turkije. Een mix van Engelse en Turkse liedjes die gaan over de pieken en dalen van het leven.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

article
778444
Karsu naar De Oosterpoort
Multi talent Karsu geeft vrijdag 25 oktober een concert in De Oosterpoort in Groningen. Karsu
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/778444/karsu-naar-de-oosterpoort/
2019-02-10T15:40:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/09160850/karsu-2.1.png
Evenementen in Groningen