Chance McCoy met solo-optreden in Der Aa-Theater

Foto: © Chance McCoy

Chance McCoy van de americanaband Old Crow Medicine Show geeft maandag 27 mei een soloconcert in het Der Aa-Theater in Groningen.

Chance McCoy geldt als een van de meest veelbelovende namen uit de vermaarde Nashville-scene. McCoy leerde, wonend in een hut in de Appalachen de fijne kneepjes van het vak van oude muzikanten uit dat gebergte.

McCoy leerde zo verschillende instrumenten te beheersen. Dit ging zo goed dat hij in zijn thuisstaat de kampioenschappen voor het bespelen van fiddle, banjo en dulcimer won. Maar dit alles leverde hem niks op, waardoor hij financieel aan de ondergrens kwam.

Old Crow Medicine Show

Tot McCoy uit het niets een belletje ontving van Old Crow Medicine Show, de band die opgericht is door Willie Watson en faam kende met het nummer Wagon Wheel. Het talent van Chance McCoy als multi-instrumentalist, songwriter en zanger zorgde er mede voor dat het album Remedy van de band een Grammy voor beste folk album in de wacht sleepte.

Solo-album

Na onder andere met Mumford and Sons, The Lumineers, Willie Nelson, Sturgil Simpson en Margo Price op het podium gestaan te hebben, vond McCoy het tijd voor een solo-album. Wander Wide komt in 2019 uit waarmee hij zijn indie, folk en rock kant laat horen.

De aanvang is om 20.30 uur.

Locatie

Der Aa-Theater, Akerkstraat 11 in Groningen.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

article
778399
Chance McCoy met solo-optreden in Der Aa-Theater
Chance McCoy van de americanaband Old Crow Medicine Show geeft maandag 27 mei een soloconcert
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/778399/chance-mccoy-met-solo-optreden-in-der-aa-theater/
2019-02-09T16:25:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/09141016/Chance-McCoy.jpg
Evenementen in Groningen