Groningse pocketeditie van IFFR van start

Foto: De Redactie

Vanaf vandaag, woensdag 30 januari tot en met zondag 3 februari staat het Groninger Forum in het teken van International Film Festival Rotterdam.

De 23ste festivaleditie biedt meer dan 70 speelfilms, korte films en documentaires in 5 dagen tijd. Film kan intense emoties opwekken, zoals huilen, lachen of sprakeloos zijn. Deze emoties staan centraal tijdens IFFR 2019 met als thema ‘feel IFFR’.

Opening

Op woensdag 30 januari om 19.30 uur opent het IFFR in Groningen vandaag met de film Vox Lux aan het Hereplein.’Een onconventioneel en visueel spectaculair drama over superster Celeste, met Raffey Cassidy én Natalie Portman’.

Bijzondere programmering

Traditiegetrouw wordt er een filmklassieker met livemuziek vertoond in de Der Aa-kerk op vrijdag 1 februari. Der Golem: wie er in die Welt kam is een bijna 100 jaar oude film die onlangs in 4K gerestaureerd is en wordt live begeleid door Het Orgel Trio op het historische Schnitger orgel.

De prijs voor De Beste Groninger Film wordt zaterdag 2 februari om 20.00 uur voor de vijfde maal uitgereikt.

Naast het Groninger Forum aan het Hereplein, zijn ook het Grand Theatre, VERA en de Der Aa-kerk locaties tijdens IFFR 2019.

Een complete timetable met alle films en meer informatie: groningerforum.nl/IFFR.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen