Eurosonic Noorderslag in Groningen

Archief De Redactie.
Archief De Redactie.
Foto: You Tube/Beeldcitaat {Bouwwebcam.nl}

Groningen staat volgende week voor de 33e keer geheel in het teken van EuroSonic Noorderslag (ESNS). Groningen staat vier dagen in teken als pophoofdstad van Europa van 16 tot en met 19 januari.

Met Eurosonic Noorderslag en ook diverse andere evenmenten biedt het programma meer dan 300 bands en acts uit heel Europa verdeeld over meer dan 30 podia in het centrum van Groningen.

Behalve EuroSonic maken ook Noorderslag en het Noorderslag Conferentie deel uit van het Noorderslag Weekend. Traditiegetrouw wordt tijdens Noorderslag de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt en is Grunnsonic, het muziekfestival waar Groningse acts en talent te horen zijn, onderdeel van ESNS.

ESNS ART

Daarnaast is er tijdens ESNS ook ruim baan voor kunst op ESNS ART. Kunstenaars zullen tijdens het vierdaagse festival in veel vormen hun werk presenteren. Van projecties van lasers en animaties op de toren van het Groninger Museum tot een reis door de oneindigheid van de atmosfeer aan de hand van Biosphere in DOT. Ook Noorderlicht presenteert een tentoonstelling, in het Resort in het voormalige benzinestation BIM zijn optredens en een talkshow. Concertpromoter MOJO exposeert bijzondere foto’s en objecten uit de Nederlandse popgeschiedenis. Kijk hier voor het hele overzicht van activiteiten binnen ESNS ART.

Kijk voor alle informatie: esns.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen