Alain Clark met nieuw album en theatershow in De Oosterpoort

Alain Clark.
Foto: De Oosterpoort

Alain Clark komt ter gelegenheid van zijn nieuw in het voorjaar te verschijnen album ‘Sunday Afternoon’ donderdag 23 mei naar De Oosterpoort in Groningen

Zanger, gitarist, componist, producer en vooral: muzikant in hart en nieren, Alain Clark is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Clark is onder meer bekend van hits als Father & Friend, Blow me Away en Back in my World.

Muzikale familie

Wanneer hij de muziek heeft ontdekt, kan Alain zich niet eens meer herinneren. Het was er altijd al. “Mijn vader zong in een soul coverband en had vaak repetities en optredens, waar ik graag mee naartoe ging. Ik groeide letterlijk rond het podium op.” Maar ook thuis in huize Clark was er altijd muziek; moeder en zussen draaiden ieder hun eigen muziek en er werd volop gezongen.

Nederlandstalig

Alain Clark begon Nederlandstalig, maar al gauw maakte hij de switch naar Engelstalige muziek. Als muzikant, maar ook als producer is Alain Clark al jaren een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene. Inmiddels kan Alain Clark terugkijken op een hele rij hitsingles, multiplatina albums, een kast vol awards en optredens op grote festivals als San Remo, Montreux Jazz, het Reeperbahn Festival en North Sea Jazz Festival.

‘Sunday Afternoon’

Naar aanleiding van de uitverkochte voorstelling in Carré op 25 januari heeft de zanger besloten om nog drie optredens in het theater te geven. Het nieuwe album ‘Sunday Afternoon‘ zal in het voorjaar van 2019 uitkomen.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

article
764453
Alain Clark met nieuw album en theatershow in De Oosterpoort
Alain Clark komt ter gelegenheid van zijn nieuw in het voorjaar te verschijnen album ‘Sunday
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/764453/alain-clark-met-nieuw-album-en-theatershow-in-de-oosterpoort/
2019-01-12T15:55:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/12104422/alain-clark.jpg
Evenementen in Groningen