Grootste indoor footvolley evenement in Groningen

Foto: International Footvolley Tournament Groningen

Het FlexVirtual International Footvolley Tournament Groningen vindt van 3 tot en met 5 januari 2019 vindt het FlexVirtual International Footvolley Tournament Groningen plaats.

‘Dit is het grootste indoor footvolley evenement van Europa. En misschien wel van de wereld’, volgens de organisatie.

De organisatoren Erik Drenth en Arnoud Postma weten een sterk deelnemersveld van meer dan 15 nationaliteiten naar het evenement in Groningen te krijgen. Azerbeidzjan, Peru, Kroatië en Noorwegen zijn de verrassende nieuwkomers dit toernooi.

Ook oud prof speler Frank de Boer (ex Ajax en Barcelona) is voorlopig toegevoegd aan de deelnemende spelers. Ook Max Tonetto (ex Sampdoria en AS Roma), Marcel Roode (ex FC Groningen) en Richard Vennema (ex SC Veendam) doen mee aan het evenement. Smaakmaker Coquinha uit Brazilië is voor de 2e achtereenvolgende keer op rij aanwezig. Daarnaast is de Nederlandse top vertegenwoordigd.

Opvallend is dat de stijgende populariteit in het damesvoetbal zich lijkt door te zetten in het footvolley. Van 6 teams in de editie van 2018 zullen er het komende toernooi 12 teams deelnemen. Daarbij verdedigt Europees kampioene Evelyn Dobbinga haar titel.

Programma

  • Donderdag 3 januari komen de teams binnen en is er een vrije training van 16.00 uur tot 23.00 uur.
  • Vrijdag 4 januari starten de poulewedstrijden van 9.00 uur tot en met 21.00 uur.
  • Op zaterdag 5 januari zijn de finales van de dames en heren van 9.00 uur tot 18.00 uur.

De toegang is gratis.

Locatie

Binn’npret, Ulgersmaweg 52 Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen