Uittips voor zaterdag 1 december

Foto: De Redactie

De decembermaand begint met gezelligheid bij Pietenspektakel, in kerststemming bij Hand Hobby Creadagen en Kerstfair, schaatsen onder, naar de platenbeurs of de Kerstmarkt Bourtange bezoeken, het is allemaal mogelijk vandaag.

Pietenspektakel

Pieten zetten vandaag de binnenstad op stelten. Overal zijn ze te vinden op straat, in winkels en trakteren op pepernoten. Onder andere Circuspiet, Discopiet en Eenwielpiet zijn in de binnenstad te vinden van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Hand Hobby Creadagen

De kersteditie van de Hand Hobby Creadagen met ruim 100 stands is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur vandaag in MartiniPlaza. Knutselmaterialen, ideeën, technieken, gereedschappen, er is van alles te vinden op deze creatieve beurs. Ook workshops zijn te volgen, zoals handlettering, zelf sushi maken, tunisch haken en nog veel meer. Kijk voor alle informatie en het programma op www.handhobbycreadagen.nl

Kerstfair Groningen

Alvast in de kerststemming komen kan op de gezellige Kerstfair in MartiniPlaza. Decoraties, cadeaus, lekkernijen, bijzondere kerstkoopjes, warme wintermode, winterse wijnen en meer. Te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.kerstfairgroningen.nl

Groningen on Ice

Op de Grote Markt kan geschaats worden op de grote ijsbaan. De baan is zo’n 600 vierkante meter groot en overdekt, zodat er ook met slecht weer geschaatst kan worden. In het horecapaviljoen met uitzicht op de ijsbaan kan men genieten van een (warm) drankje en hapje. Schaatsen kunnen ook gehuurd worden. Kijk voor meer informatie: groningenonice.nl

Platenbeurs

De Platenbeurs, de ‘Grootste Platenwinkel van het Noorden, is vandaag te bezoeken in MartiniPlaza. Duizenden lp’s, cd’s, dvd’s en blu-rays en veel muziekmerchandise zijn te verwachten op de Platenbeurs. De openingstijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is 5 euro.

Kerstmarkt Bourtange

Bij de 1e kerstmarkt deze maand in Bourtange is het weer volop genieten van de unieke kerstsfeer in het historische hart van de Vesting Bourtange. Het oude centrum van de vesting wordt elk jaar omgetoverd in kerstsfeer met kerstbomen, verlichte bruggen en toegangswegen.

Naast de grote kerstboom op het marktplein zijn er duizenden lichtjes, artiesten, kindervermaak en heel veel kraampjes verspreid door de vesting met het meest uiteenlopende assortiment. Ook Glühwein en warme chocolademelk zijn te krijgen op de kerstmarkt.

De kerstmarkt is van 11.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie: bourtange.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen