Groningen krijgt uniek hardloopevenement: ‘The Walkthrough’

Foto: organisatie The Walkthrough

Zondag 20 september kan Groningen genieten van een nieuw uniek hardloop-evenement: ‘The Walkthrough’.

Voor hardlopers is ‘Walkthrough’ een unieke mogelijkheid om het sporten te combineren met het ontdekken van de stad: haar gebouwen, monumenten, pleinen en straten.

Het hardloopevenement gaat dwars door de gebouwen van Groningen over een afstand van zes à zeven kilometer.

Muziek-en-route
De route voert de deelnemers langs kunst en muziek, met een uiteenlopende muzikale programmering, van klassiek, pop en jazz. Ook krijgt een 3D-tekenaar podium om originele ontwerpen te maken.

De Route
De eerste Walkthrough van Groningen voert de deelnemers vanaf de Mediacentrale, dwars door de binnenstad uiteindelijk naar het Ebbingekwartier.

De route voert de deelnemers vanaf de Mediacentrale langs het Sterrebos paviljoen en de DUO toren. Vervolgens gaat het richting het Centraal Station en vandaar naar het Groninger Museum over het Zuiderdiep naar de leukste winkelstraat van Nederland: de Folkingestraat.

Monumentale gebouwen die vervolgens worden aangedaan zijn de Der Aa Kerk, het Academiegebouw, Stadhuis, Martinitoren en Provinciehuis. Vervolgens gaat de tocht langs UMCG en Infoversum naar het Ebbingekwartier, waar de deelnemers een warme ontvangst wacht.

Bedrijvenloop The Walkthrough
De Walktrough is ook een ideaal evenement als Bedrijvenloop, en stelt bedrijven, maar ook netwerkorganisaties, stichtingen, (bedrijven)verenigingen, instanties of groepen vrienden in staat om gezamenlijk te genieten van de fraaie stad Groningen.

Deelname kost 15 euro. Voor meer informatie en inschrijven: www.thewalkthrough.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden