Jools Holland and guests naar De Oosterpoort

Foto: De Oosterpoort

De tot de beste behorende boogie woogie pianisten ter wereld Jools Holland komt samen met guests op maandag 4 maart naar De Oosterpoort in Groningen.

Op zijn achtste had hij zichzelf op gehoor piano leren spelen en in zijn vroege tienerjaren wist hij de pubs in Londen regelmatig te vermaken met zijn muzikale kunsten. Dit belooft een tot in de puntjes verzorgde avond vol soul, blues, ska, jazz, pop en natuurlijk boogie-woogie.

Britpop

Jools Holland speelde een grote rol in de ontwikkeling van de Britpop. In 1979 scoorde hij met postpunkband Squeeze zijn eerste monsterhit “Cool for Cats”. Squeeze brak hiermee ook door in de VS. Eind jaren 80 richtte hij vervolgens The Jools Holland Big Band op, die aan de wieg staat van het huidige 19-koppige Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra.

Later … with Jools Holland

Jools zul je ongetwijfeld kennen van zijn televisieprogramma Later … with Jools Holland. Hier biedt hij al 25 jaar als talkshow-host zowel toekomstig talent als de allergrootste artiesten een podium. Het BBC programma zorgde voor de doorbraak van artiesten als Adele en Ed Sheeran en wordt gezien als het meest invloedrijke muziekprogramma ter wereld. Niet zelden schuift Jools Holland tijdens zijn shows ook even achter de piano.

Jools Holland komt met George Latham (drums), Ruby Turner, Louise Marshall en Beth Rowley (vocals) naar De Oosterpoort.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen