De Week van de Democratie bij het Groninger Forum

Foto: De Redactie

Het Groninger Forum organiseert diverse activiteiten, voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 november.

De activiteiten, zoals meepraten over regionale journalistiek, first dates met Groningse politici en de uitslagenavond meebeleven, sluiten aan bij de Groningse week van de Democratie.

Mensen die nog niet weten wat ze gaan stemmen kunnen van 17 tot en met 20 november dagelijks bij het Forum terecht voor First Dates politics.

Programma

Vrijdag 16 november – Toekomst regionale journalistiek – debat

De journalistiek is volop in beweging met waarschuwingen voor ‘fake news’, dalende krantenoplages en nieuwe online kanalen. Ook regionale en lokale journalisten krijgen met deze dynamiek te maken. Is de rol en relevantie van lokale media veranderd? De avond staat onder leiding van Eelco Bosch van Rosenthal.

De tijd is van 20.00 uur tot 21.30 uur. Locatie: Groninger Forum, Hereplein 73

Vrijdag 16 november – Kom in de STEMMING!

Stemmen is belangrijk, maar lastig als je niet zo goed kunt lezen. Voor die vrouwen in de noordelijke stadswijken is er daarom een bijeenkomst over de verkiezingen georganiseerd. Zij kunnen in gesprek met enkele vrouwelijke raadsleden.

De tijd is van 09.30 uur tot 10.30 uur. De toegang is gratis. Locatie: Groninger Forum bibliotheek Selwerd

Zaterdag 17 november tot en met dinsdag 20 november – First Dates politics

Groningers die willen weten welke gezichten of standpunten er bij de 13 deelnemende partijen op 21 november horen, zijn dagelijks van harte welkom in het Groninger Forum. Hier kunnen bezoekers kandidaten ontmoeten en vragen stellen. Ook kan de stemwijzer worden gedaan en wordt er een peiling gehouden onder de bezoekers.

Dagelijks van 13.00 uur tot 15.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Groninger Forum bibliotheek, Oude Boteringestraat 18

Het Groot Gronings Lijsttrekkersdebat, waarbij alle lijsttrekkers de degens kruizen en reageren op de grote en kleine kwesties, gehouden op maandag 19 november is uitverkocht.

‘Groningen kiest’

Op woensdag 21 november vindt ‘Groningen kiest’, de uitslagenavond plaats.

Alle uitslagen zijn live te volgen tijdens deze avond met host Bram Douwes. Hoe stemmen Haren en Ten Boer? Hoe groot is de opkomst? En natuurlijk: wie wordt de grootste? Alle inwoners van de gemeente Groningen zijn van harte welkom op deze bruisende avond.

De tijd is van 21.00 uur tot 1.00 uur. De toegang is gratis, maar vol = vol.

Locatie: Groninger Forum Hereplein 73

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden via groningerforum.nl/week-van-de-democratie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen