Uittips voor zaterdag 10 november

Foto: De Redactie

Ook vandaag zijn er veel mogelijkheden om er op uit te gaan. Van Ommelander Markt tot Lampionnenoptocht, Rockit, Verliefd & Verloofd, World Press Photo en de grote lampionnenoptocht in de binnenstad. Lees hieronder het overzicht.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt, de streekmarkt met (h)eerlijke producten uit de regio is vandaag te vinden op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.

Op de markt zijn 18 stands waar producten worden aangeboden van 22 boeren en producenten. Van verse groenten, vlees, kaas, zuivel, pasta, brood, soep, taarten, honing, jam, koolzaadolie tot kruiden en dit aangevuld met kruidenproducten, thee, wol en huisvlijt. De Ommelander Markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Rockit

Voor de tweede keer slaan De Oosterpoort en North Sea Jazz Rockit, ‘een avontuurlijk en grensoverschrijdend festival vol versmeltingen van genres en stijlen’, zo omschrijft de organisatie.

Bezoekers kunnen een mix verwachten van progressieve jazz, experimentele pop, (post)rock, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Verliefd & Verloofd

In de Oude Suikerfabriek staat dit weekend Verliefd & Verloofd, hét trouwevent van het Noorden waar beleving centraal staat. Ideeen opdoen voor je bruiloft, de nieuwste trends ontdekken, workshops, bruiloftstyling, optredens en meer. De beurs is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: De Oude Suikerfabriek
Suikerlaan, 9743 DA Groningen Voor meer informatie: verliefdenverloofd.nl

Lampionnenoptocht in binnenstad

In de binnenstad vandaag, voorafgaand aan Sint Maarten een grote lampionnenoptocht. In de optocht loopt Avanti Drumfanfare voorop, gevolgd door Sint Martinus te paard en daarachter veel kinderen met lampionnen van voederbieten en andere zelfgemaakte lampionnen. In de Martinikerk is aansluitend de jaarlijkse lampionnenwedstrijd. De optocht, georganiseerd door Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, begint bij de Nieuwe Kerk (Nieuwe Kerkhof 1) om 16.00 uur.

World Press Photo

In de synagoge in de Folkingestraat is de wereldberoemde World Press Photo-tentoonstelling te zien. De tentoonstelling is het resultaat van de World Press Photo Contest, georganiseerd vanuit Amsterdam. De winnende beelden zijn geselecteerd uit 73.044 foto’s, ingezonden door 4.548 fotografen uit 125 verschillende landen. De beeldverhalen worden verdeeld over acht verschillende categorieën, van sport tot hedendaagse kwesties en van mens tot milieu.

Ook is er dit jaar een nieuwe media toevoeging, Digital Storytelling Contest, de 4D-variant van World Press Photo met documentaires en interactieve websites. Daarnaast is er een eigen productie te zien: de NonFiction Photo Exhibition.

Er zijn ook lezingen, workshops en rondleidingen. De tentoonstelling is te zien tot en met 2 december. Locatie: Synagoge Folkingestraat. Prijs: 7,50 euro
Voor meer informatie: nonfictionphoto.nl

Soundsofmusic – Festival voor nieuwsgierige oren

Zes dag lang staat Groningen op verschillende locaties in het teken van Soundsofmusic. Het festival biedt de laatste muzikale ontwikkelingen. Van muziek van nu tot kamermuziek, vocale verrassingen, minimal music en elektronische klanken. Kijk voor meer informatie: soundsofmusic.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen