Causes komt naar De Oosterpoort

Causes.
Causes.
Foto: De Oosterpoort

De Utrechtse indiepopband Causes komt op woensdag 20 februari naar De Oosterpoort in Groningen.

De band van eigen bodem brak door met de debuutsingle Teach Me How To Dance With You en bracht daarna de met goud beloonde plaat Walk On Water uit: zonder uitzondering sterke en pakkende songs.

Het begin

De Engelse singer-songwriter Rupert Blackman begon zijn carrière als straatmuzikant in Londen. Toen hij enkele jaren geleden naar Nederland verhuisde ging hij hier mee door en dat pakte goed uit. Hij werd uitgenodigd bij De Wereld Draait Door en stond onder andere in het voorprogramma van Sabrina Starke. Dit smaakte naar meer en Blackman ging op zoek naar bandleden.

Een berichtje op het prikbord van het conservatorium bracht hem in contact met gitarist Jan Schröder, drummer Simon Boeing-Messing en bassist Robert Pronk. Causes was geboren en nadat Teach Me How To Dance With You uitkwam ging het razendsnel: de band speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert At Sea en tourde met hun, zoals 3voor12 het omschrijft, “gevoelige en bombastische performance” veelvuldig langs uitverkochte zalen in binnen- en buitenland.

Lovende reacties

Causes is pas een paar jaren geleden opgericht, maar zorgt nu al keer op keer voor lovende reacties. “Tracks als This Sinking Ship, Sparrows en The Storm zijn goed opgebouwd, liggen goed in het gehoor en zijn gewoonweg fijn om naar te luisteren. Na het beluisteren van deze nummers kun je alleen maar uitkijken naar het verdere werk van de band.” (Nieuweplaat).

De band brengt woensdag 20 februari intieme momenten en pakkende gitaarsounds naar De Oosterpoort.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen