Uittips voor zaterdag 3 november

Foto: Jan Buurma

Let’s Gro, Museum of the Moon, de Plantsoenloop, Natuurwerkdag en het Grote Gebeuren zijn een aantal tips om er op uit te gaan vandaag.

Let’s Gro

GELUK is dit jaar het thema van Let’s Gro, het inspiratiefestival over de toekomst van Groningen. Het is de laatste dag van het vierdaagse festival, waarbij de route van ‘geluk’ gevolgd kan worden. Vandaag staan de hele dag activiteiten voor jong en oud op het programma. Van rondleidingen in het stadhuis tot rondrit, sprekers een kijkje achter de schermen van de nieuwe Oosterpoort, maar ook de foodbattle en het wormenhotel. Kijk voor alle activiteiten op letsgro.nl.

Museum of the Moon

Boven het Waagplein hangt tot en met vandaag het kunstwerk Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram. Het is een levensgrote maan met een diameter van maar liefst 7 meter. Van binnen is de maan verlicht waardoor het haarscherpe oppervlak nog beter tot zijn recht komt. Iedere centimeter die je ziet, is in het echt 5 kilometer. In de installatie zitten muzikale composities van Dan Jones. Deze reizende installatie is een samenwerking van het CBK en Let’s Gro.

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert twee maal vandaag van 14.30 uur tot 15.45 uur en van 15.30 uur tot 16.30 uur een excursie naar de maan. Ook zijn er speciale ruimtereizen voor jongeren. Kijk hier voor aanmelding.

Plantsoenloop Groningen

Vandaag staat de 61e editie van de Plantsoenloop op het programma. Het parcours gaat door het Noorderplantsoen met een paar ‘pittige heuveltjes’. Naast de kidsrun, de recreanten en wedstrijdloop is er ook entertainment. Deelnemers kunnen kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km. De eerste afstand start om 11.00 uur aan de Oranjesingel. Kijk voor meer informatie: plantsoenloop.nl.

Natuurwerkdag – Samen aan de slag in het groen

Vandaag is het weer Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag van Nederland in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement dit jaar voor de 18e keer. Op ongeveer 30 locaties kan men samen buiten aan de slag en door heel Nederland op ruim 520 locaties.

Ook in Nationaal Park Lauwersmeer, onder andere beroemd om zijn prachtige orchideeƫnvelden organiseren Landschapsbeheer, Staatsbosbeheer en IVN die dag een natuurwerkdag. Kijk voor alle activiteiten op www.natuurwerkdag.nl

Het Grote Gebeuren – Literair Festival

Het Grote Gebeuren, het literaire festival voor lezers en schrijvers vindt voor de tiende keer plaats in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat.

Jan Mulder, Aafke Romeijn, Toon Tellegen en nog veel meer bekende nationale schrijvers komen naar het Grote Gebeuren. Ook volkszanger Bert Wabbe wordt verwelkomd en de letterenkaart Leesbaar Groningen zal worden gepresenteerd.

Bezoekers kunnen hun eigen literaire menu van interviews, discussies, voordrachten en signeersessies samenstellen.

Kijk voor meer informatie op hetgrotegebeuren.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen