Kunst in Zicht Lezing over “Gauguin en Laval op Martinique”

Paul Gauguin - Village in Martinique.
Paul Gauguin - Village in Martinique.
Foto: Publiek Domein

Drs. Carolien ten Bruggencate geeft woensdag 31 oktober een lezing over “Gauguin en Laval op Martinique” in de Remonstrantse kerk in Groningen.

Vanaf 5 oktober is in het Van Gogh Museum in Amsterdam een tentoonstelling te zien over het verblijf op Martinique van de Franse kunstenaars Paul Gauguin en Charles Laval.

Gauguin en Laval op Martinique

Uit onvrede over het decadente leven in Parijs vertrokken Paul Gauguin (1848-1903) en Charles Laval (1861-1894) naar Martinique. In de korte tijd die ze op het exotische eiland verbleven, maakten ze een reeks bijzonder mooie kunstwerken. De reis zou allesbepalend zijn voor hun verdere artistieke ontwikkeling.

Nooit eerder bij elkaar gebracht

In de tentoonstelling Gauguin en Laval op Martinique zullen de warme, kleurrijke schilderijen die Gauguin en Laval op Martinique maakten te zien zijn, samen met hun prachtige voorstudies en grote, uitgewerkte pastels. Dat is bijzonder, want deze werken zijn nog nooit eerder bij elkaar gebracht.

Carolien ten Bruggencate

Carolien ten Bruggencate is kunsthistoricus. Zij is gespecialiseerd in de beeldende kunst van de negentiende en twintigste eeuw. Zij is verbonden aan Museum de Fundatie in Zwolle/Wijhe en aan Museum MORE in Gorssel.

Kunst in Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen.

De tijd is van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Entree: 12,50 euro Aanmelden: [email protected] of telefonisch: 050 318 8651

Locatie

Remonstrantse kerk, Coehoornsingel 14, 9711 BS Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen