Uittips voor zondag 30 augustus

Foto: Jan Buurma

Wat kunnen we doen deze zondag? Onder andere naar de laatste dag, NoorderZondag van de 25e editie van Noorderzon, meedoen of supporten bij de Bommen Berendloop, naar de zomerkermis of naar Shantykoren.

Er zijn deze dag nog veel meer mogelijkheden, hieronder staan een aantal tips:

  • Noorderzon: Voorbode van het nieuwe culturele seizoen
    Deze laatste dag van de 25e editie van Performing Arts festival Groningen is het NoorderZondag, Familie- en vriendendag om het festival in stijl af te sluiten.Allerlei culturele groepen en organisaties presenteren hun aanbod voor het komende jaar op deze zondag. Een uitstekende manier om laatste dag Noorderzonnen te combineren met het opdoen van inspiratie voor het nieuwe culturele jaar.

    Win informatie in bij de vele kramen, laat je eigen talenten zien in één van de verschillende workshops of geniet van live optredens en muziek op verschillende locaties in het plantsoen.

    Ook voor de kinderen zijn er weer verschillende doe-activiteiten bij Rotor. Nog even genieten dus, van die laatste dag van Noorderzon 2015!

    Knipsel speelweide
    Voor meer informatie: noorderzon.nl

  • Bommen Berendloop
    De Bommen Berendloop wordt jaarlijks georganiseerd op de laatste zondag van augustus, samen met de festiviteiten van Gronings Ontzet. De loop voert langs een aantal markante punten die, in de historische veldslag van 1672, een rol hebben gespeeld.Dit jaar was voor de eerste keer de hele marathon aan het parcours toegevoegd. Echter door de warme weersvoorspellingen heeft de organisatie besloten deze af te lassen. De start en finish is op de Atletiekbaan van Groningen Atletiek.

    Lees ook: Marathon Bommen Berendloop afgelast vanwege weersvoorspelling

    Voor meer informatie: bommenberendloop.nl

  • Zomerkermis
    Op deze laatste dag van de zomerkermis in de binnenstad van Groningen, gehouden vanwege de activiteiten rond Bommen Berend kan genoten worden van een oliebol of suikerspin. Lekker in de Break Dance of Autoscooter of de 50 meter No Limit. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, het is te veel om op te noemen.
  • Hortus Festival in Haren
    Deze zondag speelt HortusEnsemble Schumann en Chausson tijdens het slotconcert van het Hortus Festival in Haren.HortusEnsemble
    Het HortusEnsemble is de vaste bespeler tijdens dit festival en legt zich toe op de authentieke uitvoering van kamermuziek uit de jaren 1850-1950. Het HortusEnsemble verzorgt dit jaar de slotconcerten met als hoogtepunt Chausson’s romantische Concert opus 21.
    Het concert is om 14.15 uur
    Hortus botanicus Haren, Kerklaan 34, Haren
    Kaartverkoop en informatie: www.hortusfestival.nl
  • Internationaal Shantyfestival Bie Daip
    De laatste dag van het driedaags Internationale Shantyfestival Bie Daip met 22 acts uit 8 Europese landen en 1 act uit Amerika.
    Daarnaast is er een maritieme markt met visbakkers, garnalenpelsters en een zalmroker. Ook zijn er vele oude ambachten en gratis rondvaarten.
    Voor meer informatie: biedaip.nl

    hangende Keukens_appingedam cc by sa 3.0 Thijs nl
  • De Slag bij Noordhorn
    Het naspelen van de strijd, die in 1581 plaatsvond tussen Noordhorn en Niezijl. Zondagmiddag worden er ook historische kinderspelen gehouden. Deze dag is van 11.00 uur tot 18.00 uur.
    Voor meer informatie: schansenkrijg.nl/slagbijnoordhorn
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen