Eerste internationale expositie in nieuwbouw Groninger Forum bekend

AI More Than Human Robocop.
Foto: The Ronald Grant Archive

De eerste internationale expositie in het nieuwe Groniger Forum aan de Grote Markt is bekend.

In samenwerking met het Barbican Centre uit Londen presenteert het Groninger Forum vanaf december 2019 een internationale expositie over kunstmatige intelligentie met de titel AI: More than human. De expositie is een actuele en fascinerende expositie over het ontstaan, de opkomst én de toekomst van kunstmatige intelligentie.

AI: More than human

Al eeuwen dromen we ervan om intelligentie te creëren. Van het Japanse Shintoïsme uit de 8e eeuw en de computerexperimenten van Ada Lovelace en Charles Babbage uit de 19de eeuw, tot en met de geavanceerde projecten van techbedrijven als Deepmind, Google’s Jigsaw en Sony van nu. Artificial intelligence is niet meer weg te denken en biedt steeds nieuwe mogelijkheden. Welke impact heeft AI op ons leven? Wat betekent het om mens te zijn? Wat is bewustzijn? En hoe kunnen mens en machine samenwerken? De expositie AI: More than human vertelt dit verhaal en verkent de ontwikkelingen van de fascinerende relatie tussen mens en technologie.

Over het Barbican Centre

Als kunst- en educatieorganisatie op wereldniveau zoekt het Londense Barbican Centre de grenzen op van alle belangrijke kunstvormen zoals dans, film, muziek, theater en beeldende kunst.

Het Barbican Centre ontwikkelt en verzorgt tentoonstellingen rond digitale ontwikkelingen en beeldcultuur. Deze shows, vaak meeslepend en interactief van aard, worden eerst gepresenteerd in Londen en gaan dan internationaal op tournee. Zo presenteerde het Barbican eerder de succesvolle internationale exposities Digital revolution en Into the unknown. A journey into science fiction.

Het nieuwe Groninger Forum

In het hart van de stad Groningen verrijst het Groninger Forum. In de nazomer van 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek.

De tentoonstelling AI: More than human is vanaf december 2019 tot mei 2020 te zien in het Groninger Forum in Groningen.

Reacties

article
718525
Eerste internationale expositie in nieuwbouw Groninger Forum bekend
De eerste internationale expositie in het nieuwe Groniger Forum aan de Grote Markt is bekend.
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/718525/eerste-internationale-expositie-nieuwbouw-groninger-forum-bekend/
2018-10-09T16:40:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/10/09140829/AI-MORE-THAN-HUMAN-Robocop_courtesy-of-The-Ronald-Grant-Archive1-e1539087003549.jpg
Evenementen in Groningen